Poliția Română angajează 1.900 de agenți. Ce salarii au polițiștii

poliția română
Foto: Poliția Română

Poliția Română a anunțat că a scos la concurs 1.900 de posturi de agenți de poliție.

1.853 de posturi vacante vor fi ocupate prin angajări din sursă externă, iar 47 prin reîncadrare de personal. Angajații vor lucra în cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București sau în Inspectoratele de Poliție Județene.

Toate posturile scoase la concurs sunt în specialitatea ordine publică, la formaţiunile de siguranţă publică şi patrulare.

Pot participa la concurs/examen, persoanele care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:

a) să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România;
b) să cunoască limba română scris şi vorbit;
c) să aibă capacitate deplină de exerciţiu;

d) să fie apte din punct de vedere medical, fizic şi psihic; aptitudinea se constată de structurile de specialitate ale Ministerului Afacerilor Interne/comisiile şi subcomisiile de concurs, ca urmare a examinării medicale, verificării îndeplinirii criteriilor antropometrice, existenţei semnelor/tatuajelor neacoperite de vestimentaţie, în ţinuta de vară, verificării aptitudinilor fizice şi, respectiv, evaluării psihologice, potrivit baremelor şi/sau criteriilor aplicabile;

e) să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniţi;
f) să aibă studii corespunzătoare cerinţelor postului pentru care candidează, respectiv să fie absolvenți de liceu cu diplomă de bacalaureat;
g) să aibă un comportament corespunzător cerinţelor de conduită admise şi practicate în societate;

h) să nu aibă antecedente penale sau să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea;
i) să nu fi fost destituite dintr-o funcţie publică în ultimii 7 ani;
j) nu au desfăşurat activităţi de poliţie politică, astfel cum sunt definite prin lege;

k) îndeplinesc condiţiile prevăzute la art. 10 alin. (3) din Legea nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului, cu modificările şi completările ulterioare, respectiv „nu trebuie să aibă calitatea de membru al vreunui partid politic sau organizaţii cu caracter politic”;
l) îndeplinesc condiţiile specifice pentru ocuparea prin concurs a funcţiei publice cu statut special.
m) trebuie să îndeplinească criteriul specific de înălţime minimum 1,65 m bărbaţii şi 1,60 m femeile;
n) să dețină permis de conducere categoria „B”.

Nu se admit derogări de la niciuna dintre condițiile de participare la concurs.

Concursul va consta în desfăşurarea următoarelor probe, în ordinea de mai jos:

a) Evaluarea performanţei fizice;
b) Test scris, de tip grilă;
c) Interviu pentru departajare (doar în cazul în care este necesară departajarea candidaţilor care au obţinut aceeaşi notă finală şi nu au putut fi departajaţi prin aplicarea celorlalte criterii prevăzute de Ordinul M.A.I. nr. 665/2008, cu modificările şi completările ulterioare).

AICI și AICI puteți afla mai multe informații despre concurs.

Ce salarii sunt în Poliția Română

Potrivit unui document al Inspectoratului General al Poliției Române, în luna februarie 2015, salariul net al unui agent de poliție varia între 924 de lei (minim) și 3.544 de lei (maxim).

În cazul ofițerilor de poliție fără funcție de comandă, salariul net era cuprins între 1.184 de lei (minim) și 4.720 de lei (maxim).

În cazul ofițerilor de poliție cu funcție de comandă, salariul net era cuprins între 2.864 de lei (minim) și 9.529 de lei (maxim).

Dacă acest articol vi s-a părut util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Alte oferte de locuri de muncă:

Locuri de muncă în depozite din afară: 1.900 de euro, se caută și cupluri, experiența nu e necesară
Job de vis în România. Se caută oameni care să se joace pe telefon și tabletă
O companie aeriană angajează însoțitori de zbor. Salariul este bun, experiența nu e necesară
Jobul plătit cu 3.000 de euro după câțiva ani de experiență. Ce caută angajatorii

8 COMENTARII

  1. Bravo ba angajati 1900 de militieni inloc sa faceti o fabrica cu 1900 de angajati care sa produca ceva ca sa aveti de unde mai fura ca alftfel o sa ajungeti sa stati voi astia de la putere cu politaii,pompierii,jandarmii,sri,sie ,procurori ,judecatori ….etc n servici ……care sa minciti sa faceti bani pentru voi ca sa va platiti …..

  2. Daca era acuta nevoie de politisti de ce nu s-au suplimentat locurile LA SCOALA ????!! in doi-trei ani se completa necesarul…! CE FACE ROMANIA ACUM ?????!! ANGAJEAZA CURVE SI PAPAGALI,IMPOTENTI,CIOBANI ,PSIHOPATI NECONTROLATI, PUR SI SIMPLU SI-I INSTRUIESTE INSTANT…!????! UAUUU,ABERANT… ASTA ESTE DISCRIMINARE,BATJOCORIRE,PERSIFLARE,BUFONERIE,MASCARADA TOTALA A POLITIEI ROMANE SI ASA TOTAL DECAZUTE..!!! A CUI ESTE HOTARAREA ,A BESTIILOR CE CONDUC ACUM…!?

  3. Singura si cea mai stresanta activitate din politia romana este introducerea cardului in ATM si retragerea banilor pentru luna anterioara de „MUNCA” si apoi plansetele si injuraturile ca sunt platiti prea putin pentru „MUNCA SI EFORTUL” depus pentru o simpla retragere de numerar !?!?!? Sa fim seriosi acum au mult mai multa putere decat aveau in comunism si muncesc mult mai putin ca atunci, dar se vaita ca niste babe pentru faptul ca sunt stresati si prost platiti. Totusi niciunul nu pleaca din sistem ba mai mult isi aduc si rudele in aceasta munca „stresanta foc”. Daca sunteti soferi neprofesionisti si vreti sa depasiti un camion fara 140-160 Km/ora nu puteti face asta; intrebare unde este POLITIA RUTIERA !!!??? raspuns; nicaieri sau la panda dupa frairei, fara pile, buni de plata, ca sa-si justifice activitatea. Eu nu am vazut niciun camionagiu oprit pe dreapta de „mareata” POLITIE RUTIERA. Politia economica, prin vajnicii ei reprezentanti, in ultimii ani s-a specializat in in amendarea daramatoare a micilor si foarte micilor afaceristi din Romania pentru termene de valabilitate si alte nimicuri din astea; de ce ??????? pentru ca acestia nu pot reactiona si sunt victime sigure. In concluzie de ce dl. politai de la economic sa se incurce cu verificarea unui evazionist mare, a unui tigan imbogatit, a unui corupt, etc, etc ?!?!?!?! cand cu actuala activitate oropsindu-i pe cei mici, dar multi scot fonduri frumoase pentru bugetul de stat si sunt la adapost de a fi transati de adevaratii hoti, escroci, evazionisti, politruci, etc, etc. In concluzie constat ca se simte nevoia a inca 1900 de politisti pentru a ne supune si exploata fara drept de replica. In final „TRAIASCA CORUPTIA SI ACTUALA CLASA POLITICA IMPREUNA CU PROTECTOAREA POLITIE ROMANA !”

  4. Dupa cate am vazut, mi-ar fii rusine sa mi depun juramantul..ca voi fii si voi drege. De aia se zice ca nu oricine poate fii un escroc, auuu pardon politist**

  5. Stați voi liniștiți ca un agent de politie câștiga Ina fiecare luna intre 3000 și 4000 RON pe luna salariu net. A-ți uitat ca acestea fac lunar minim 40 -50 ore suplimentare pe care le dorm la serviciun și la finele programului le trec ca ore suplimentare. A și sa nu uit pe lângă orele suplimentare au sporuri multe de periculozitate, de noapte …….sunt au și 32 de zile concediu pe an sau 38 daca au peste 10 ani experienta. Va rog nu-i plângeți ca nu merita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here