Poliția nu a primit apelul la 112 făcut de prima victimă a agresoarei de la metrou

crimă metrou magdalena șerban
Foto: Cameră de supraveghere / Cristi2555 Wikimedia Common

Șeful Poliției Capitalei, Dragoș Orlando, a declarat într-o conferință de presă că dispeceratul Poliției Capitalei nu a primit niciun apel prin sistemul numărului unic de urgență 112 prin care să se anunțe sau să se reclame tentativa de omor de la stația Costin Georgian care s-a produs cu 4 ore și jumătate înainte ca agresoarea să împingă în fața metroului a doua victimă.

Fata care a supraviețuit atacului de la ora 15.34, produs în stația de metrou Costin Georgian, a sunat la 112 la ora 16.31.

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a anunțat că apelul a fost într-adevăr înregistrat la ora 16.31 și că a sesizat Parchetul Militar cu privire la operatoarea care a preluat apelul.

Deocamdată, nu se știe de ce apelul nu a mai ajuns până la Poliția Capitalei. Apelul a avut o durată de două minute și două secunde.

Din cauza acestei sincope, polițiștii au aflat de tentativa de omor după alte 74 de minute (o oră și un sfert), adică la ora 17.45.

Iată ce s-a întâmplat exact:

La ora 16.46 victima s-a prezentat cu socrul său la stația de metrou Costin Georgian, iar angajata Metrorex de acolo l-a sunat pe ofițerul de serviciu de la Poliția Metrou. Polițistul i-a transmis angajatei Metrorex să-i îndrume către sediul Poliției Metrou de la Stația Unirii.

La 17.13 cei doi au ajuns la sediul Poliției Metrou. La acea oră ofițerul rezolva un alt caz și a rugat-o pe victimă să aștepte să termine cu cealaltă persoană care depusese o plângere.

La ora 17.45 a început audierea victimei. Au făcut căutate imaginile care o surprind pe agresoare pe toate cele 22 de camere de supraveghere din stația Costin Georgian. Din toate camerele, una singură a surprins atacul.

Potrivit șefului Poliției Capitalei, ofițerul de la Poliția Metrou a încercat să îi identifice fizionomia agresoarei. De asemenea, victimei i s-au pus o serie de întrebări: dacă o cunoștea pe femeia care a încercat să o împingă, dacă a văzut-o bine, cum era îmbrăcată etc.

„Să nu credeți că se face în 5 minute. Totul durează”, a declarat Dragoș Orlando.

La ora 19.45 șeful Brigăzii de Poliție Transporturi, din cadrul Poliției Capitalei, a venit la sediul biroului Metrou și a aflat și el de tentativa de omor.

La ora 19.54 agresoarea a împins a doua victimă. Aceasta nu a supraviețuit.

După producerea acestei crime, deci după ora 20.00, au fost trimiși de urgență polițiști în stații. De asemenea, s-a dispus încetinirea tuturor trenurilor la intrarea în stații.

În jurul orei 12 noaptea agresoarea a fost identificată și prinsă de polițiștii de la Poliția Capitalei.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.