Marele pod de sticlă chinezesc. Senzații abisale pentru turiști viteji

Podul de sticlă al chinezilor (Captură You Tube)
Podul de sticlă al chinezilor (Captură You Tube)

Chinezii tocmai au inaugurat unul dintre cele mai interesante poduri din lume. Leagă două stânci, e suspendat la 180 de metri înălțime și este făcut din sticlă.

Cunoscut și sub numele ”podul oamenilor curajoși”, această pasarelă transparentă nu ascunde nimic din frumusețea Parcului Geologic Shiniuzhai din provincia chineză Hunan.

Are o lungime de 300 de metri și leagă două canioane. Podul obișnuia să îi facă și pe cei mai curajoși dintre trecători să tremure chiar și atunci când era făcut din lemn. De curând, el a fost înlocuit cu unul de sticlă, fiind reconstruit în întregime.

Se spune că o călătorie de-a lungul lui este o experiență înfricoșătoare, în ciuda asigurărilor constructorilor că este un pod extrem de sigur.

Panourile de sticlă pe care se calcă au doar 24 de milimetri grosime, însă sunt de 25 de ori mai rezistente decât orice altă formă de sticlă și ”rămân ferme și dacă turiștii sar pe ele”, spune unul dintre muncitorii care l-au construit, citat de The Telegraph.

”Cadrul de oțel folosit pentru încastrarea sticlei este foarte puternic și, chiar și dacă sticla se sparge, călătorii nu vor cădea în prăpastie”, a mai spus el.

Autoritățile chineze au pus la dispoziția turiștilor chiar și mai mulți ghizi special antrenați pentru a oferi susținere emoțională celor care au probleme în timpul traversării.

Tot în acest an, China va mai inaugura un pod de sticlă. Realizat de arhitectul Haim Dotan, acesta se va întinde pe o distanță de 430 de metri, la 300 de metri deasupra fundului canionului Zhangjiajie.

Chinezilor le plac senzațiile tari provocate de podurile și platformele de sticlă. Există o pasarelă pe muntele Tianmen, care este proiectată să se crape, dar să nu se spargă, în cazul în care o piatră se va desprinde din versant.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Prima stație din România în care se așteaptă autobuzul pe canapea, ca acasă
Un șerif american predă lecții în România
Reduceri eMAG televizoare. Prețuri și cu 1.000 de lei mai mici
Locuri de muncă în construcții pentru români