Planeta 9. Descoperire uluitoare a astronomilor: Uriașul necunoscut din sistemul nostru solar

Cercetătorii americani au descoperit dovezi ale existenței unei noi planete din sistemul nostru solar, care călătorește prin spațiu într-o orbită foarte ciudată.

Corpul ceresc, numit ”Planeta Nouă (9)” este de 10 ori mai mare decât Pământul și o revoluție în jurul Soarelui durează între 10.000 și 20.000 de ani.

Planeta Nouă a fost descoperită de cercetătorii de la California Institute of Technology (Caltech), care au fost uimiți de faptul că 13 obiecte din Centura Kuiper – o zonă îndepărtată a sistemului solar, după Pluto – se mișcau împreună, de parcă ar fi fost trase de gravitatea unui obiect mai mare.

După ce au analizat situația, cercetătorii au ajuns la concluzia că doar o planetă masivă poate provoca mișcarea.

Astronomul Sir Martin Rees susține că planeta ar trebui să fie observabilă cu ajutorul telescoapelor.

”Dacă există, trebuie să fie detectabilă. Trebuie să îndreptăm telescoapele cele mai mari către această zonă. Deocamdată sunt doar dovezi indirecte, însă o căutare mai intensă este necesară”, a spus acesta, citat de The Telegraph.

Planeta Nouă domină spațiul gravitațional din ”cartierul” său în sistemul solar. Dacă informațiile se vor dovedi a fi adevărate, ar fi doar a treia planetă din sistemul solar care este descoperită în era modernă.

”Pentru prima oară în ultimii 150 de ani, există dovezi solide că recensământul planetar din sistemul nostru solar este incomplet”, a precizat astronomul Mike Brown.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: