Pielea umană realizată la imprimantă. Animalele ar putea fi cruțate de „industria frumuseții”

Compania de cosmetice L`Oreal va avea o colaborare cu Organovo, o echipă de cercetători care a reușit să obțină în laborator un ficat uman imprimat 3D. De data aceasta este vorba despre un proiect prin care se dorește obținerea de piele umană cu ajutorul imprimantei 3D.

Francezii de la L`Oreal cultivă de ceva vreme fragmente de piele umană pe baza unor țesuturi donate de pacienții care suferă operații estetice.

„Parteneriatul nostru aduce nu doar un plus de noutate în domeniul metodelor in vitro de evaluare a siguranței și performanței produselor cosmetice, ci și un plus de potențial, pentru că domeniul tehnologiei și al cercetării este nelimitat”, au transmis reprezentanții companiei printr-un comunicat de presă.

Această colaborare ar putea fi luat drept exemplu pentru multe companii din domeniul cosmeticelor care își testează produsele pe animale. Potrivit asociațiilor de protecția animalelor, în fiecare an, peste 100 de milioane de animale sunt sacrificate în numele industriei frumuseții. Majoritatea, după ce sunt supuse la diverse experimente, sunt eutanasiate.

La începutul lunii aprilie, Noua Zeelandă a decis să interzică prin lege testarea cosmeticelor pe animale. Un sondaj de opinie a arătat că aproape 90% din populația țării a susținut măsura.

În Uniunea Europeană s-a luat decizia de a interzice testarea produselor cosmetice pe animale din 2009. De asemenea, interdicția există și în Israel sau India și se dezbate luarea unei decizii asemănătoare și în Australia, Brazilia, Canada sau Statele Unite.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.