Petre Daea admiră și vaca, nu doar oaia: ”E un miracol extraordinar. Tranformă furajul în lapte”

petre daea oaia
Foto: Captură YouTube

Petre Daea este poate cel mai entuziast ministru al Agriculturii pe care l-a avut România în istoria modernă.

Invitat în județul Ialomița, la o sărbătoare locală – ”Ziua Porumbului” -, Petre Daea a adus un omagiu vacilor, pe care le consideră a fi ”un miracol extraordinar”.

„În câmp, vezi porumbul cum se recoltează, cu tehnică nouă, şi cum e adus în zootehnie şi transformat acel furaj în lapte, datorită acestui miracol extraordinar! Un miracol care transformă, acest animal, care transformă furajul în lapte”, a spus Petre Daea, potrivit Antena 3.

În urmă cu câteva luni, ministrul Agriculturii avusese numai cuvinte frumoase despre un alt animal domestic foarte popular în România, oaia.

”Oaia este o statuie vie. Argumente sunt în străfundul analizei pentru fiecare. Uitaţi-vă în orice parte a ţării, cât de frumos e acest animal pe păşunile verzi ale ţării româneşti. Frunza o are toata lumea, dar oile ca-n România, nu. Lângă oaie, găseşti o frunză, dar lângă frunză nu poţi să găseşti o oaie”, declara responsabilul cu Agricultura din Guverul României.

Întrebat care dintre cele două animale este pe primul loc în topul preferințelor sale, ministrul a oferit un răspuns diplomat: „Îmi plac tot atât de mult şi dau atenţie celor două specii în mod egal.”

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.