Perseide 2017. Tot ce trebuie să știi despre cea mai spectaculoasă ploaie de stele a anului

meteori
Sursa: Kenneth Brandon / NASA / Captură YouTube

Perseide 2017.  Unul dintre cele mai interesante fenomene astronomice anuale, care poate fi observat cu ochiul liber, a început în 17 iulie și se va încheia în 24 august.

Punctul maxim al fenomenului se va produce între 9 și 13 august. Cea mai bună perioadă de urmărire a ploii de meteori este când cerul este cel mai întunecat. Astronomii susțin că orele de dinaintea răsăritului sunt cele mai prielnice.

Perseidele sunt mici particule ale cometei Swift-Tuttle, fiind botezate după constelația Perseus, datorită faptului că par să cadă din direcția acesteia, aflată în partea nord-răsăriteană a cerului.

În momentul maxim, pe cer pot apărea între 60 și 100 de meteori în fiecare oră. Perseidele pot fi observate de oriunde în Emisfera Nordică, de preferat din locurile cu puțină poluare luminoasă.

Perseide 2017. Cum să evitați lumina Lunii

Stelele căzătoare pot fi observate cu ochiul liber. Din păcate, în acest an, Luna va avea o prezență destul de puternică pe cer, astfel că vă recomandăm să găsiți un loc la umbra Lunii, pentru a vă putea bucura de spectacolul ceresc.

Puteți observa stele căzătoare și seara, însă numărul lor va crește după miezul nopții. Țineți minte, ochii au nevoie de 20 de minute pentru a se adapta întunericului nopții. Tot ce trebuie să faceți este să vă așezați comod și să așteptați. Vânătoarea de stele căzătoare este un joc al răbdării, însă spectacolul este deplin.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.