Perlele premierului. Viorica Dăncilă: ”Reducem democrația…”

viorica dăncilă
Viorica Dăncilă la Teleorman TV. Foto: Pagina de Facebook Viorica Dăncilă

Viorica Vasilica Dăncilă a călcat din nou în străchini înaintea ședinței de Guvern de astăzi, cititul dovedindu-se a fi din nou o îndeletnicire chinuitoare pentru fosta profesoară din Videle, actualmente premier al țării.

”Putem spune, pe scurt, că reducem democrația… reducem birocrația și reducem termenele. Cred că este foarte important acest lucru și acest lucru este așteptat de foarte mulți români”, a spus Viorica Dăncilă, în timp ce prezenta proiectul privind modificarea legislației achizițiilor publice.

Prima femeie premier din istoria României, care a devenit, în ultima vreme, principalul paratrăsnet al frustrărilor populației, fiind ironizată pentru greșelile sale de exprimare în limba română, crede că noul proiect adoptat de Guvern va contribui la ridicarea barierelor din calea investiţiilor din România.

„Schimbul de bune practici îl putem folosi şi este benefic. În modificarea legii achiziţiilor publice, pe care o vom face în şedinţa de guvern de joi, avem un capitol destinat contestațiilor. Am luat modelul german şi vom face acest lucru”, a declarat premierul Viorica Dăncilă.

Prim-ministrul a spus că modificările acestei legi au fost făcute după consultări cu Comisia Europeană.

”Curtea de Conturi va fi cea care verifică, desigur, după atribuirea unui contract, modul în care acesta a fost atribuit. Oricum, Curtea de Conturi verifică modul în care cheltuielile publice sunt efectuate şi e normal şi logic ca la acel moment să facă şi verificarea modului în care un contract a fost atribuit”, a explicat Eugen Teodorovici, ministrul finanțelor.

Dăncilă, care în urmă cu câteva zile le cerea jurnaliștilor să facă ”un exercițiu de imagine”, a mai făcut o greșeală de exprimare astăzi, citind greșit – ”oraș universal” -, în loc de ”oraș universitar”, iar la un moment dat, oferind perla – ”Așa cum am spus mai sus” -, fără să precizeze, însă, cât de sus (sic!).

În finalul intervenției sale de la Guvern, Viorica Dăncilă a spus că se pregătește pentru o vizită de lucru în Polonia.