Performanță extraordinară a unor elevi din România, la un concurs NASA

FOTO: Captură Digi24
FOTO: Captură Digi24

Nouă elevi din Constanța au reușit o performanță deosebită la un concurs NASA. Aceștia au obținut primul loc la o competiție organizată în Florida. Elevii români au concurat cu peste alte două sute de adolescenți din Statele Unite, China și India.

Echipa din România a reușit să demonstreze cum s-ar putea coloniza planeta Venus.

A trebuit să avem în vedere parametri fizici şi chimici de pe planeta Venus, cum ar fi faptul că la suprafaţa planetei presiunea este echivalentă cu cea de la 900 de metri adâncime în mare, de exemplu temperatura este de 462 de grade Celsius şcombinând toate aceste aspecte am venit cu idei interesante, cel putin au fost foarte apreciate de juriu”, a declarat Andrei Rotaru, unul dintre membrii echipei, pentru Digi24

A fost un proiect complex și au avut ședințe lungi în care s-au gândit în detaliu la toate aspectele vieții pe Venus. „Din momentul în care au fost selectaţi cam o lună jumate ne-am întâlnit de mai multe ori, am făcut schiţe, şedințe de brainstorming, am şters table şi am scris zeci de table, împreună, am făcut calcule, studiu de caz, estimări,” povestește Ion Băraru, profesor de fizică.

Tot săptămâna aceasta, Tiberiu Danciu, un elev de la Colegiul Național „Grigore Moisil” din București, a reușit să câștige Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist, desfășurat tot în Statele Unite.

Finala Campionatului Mondial Microsoft Office Specialist de anul acesta s-a desfășurat la Anaheim, California, SUA, în perioada 31 iulie – 2 august, iar în acest an a fost a 15-a ediție a concursului.

În total, la ediția din acest an au participat peste 560.000 de candidați din întreaga lume. În finală, elevul din România a concurat cu 156 de competitori din 49 de țări.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.