Cercetătorii români au creat pepenele de o persoană. Cum arată și ce gust are

pepene de o persoană buzău
Foto: agrointel.ro

Cercetătorii de la Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură din Buzău au creat un pepene nou, micuț, care poate fi consumat tot odată la o masă de o singură persoană, relatează agrointel.ro.

Deoarece pepenii obișnuiți sunt mari și de multe ori nu pot fi terminați la o singură masă, ei sunt depozitați în frigider, dar acolo își pierd din aromă și din prospețime. Din acest motiv cercetătorii români au decis să creeze un noi soi de pepene, care are dimensiunile unui pumn.

”Este un soi nou, când ajunge la maturitate are coaja albă, iar pulpa galbenă. Este foarte dulce la gust și nu se face mare. Nu se dezvoltă mai mult decât mărimea unui pumn. Este un pepene care poate fi consumat de o singură persoană, la o singură masă. Ne-am gândit sa facem un pepene productiv cu fructe mici, foarte aromate și parfumate, dar care să nu mai fie păstrate în frigider. De multe ori tăiem pepenele și nu-l mâncăm pe tot și se depreciază la păstrare. Atunci ne-am gândit ca acest pepene să fie pentru o singură masă și o singură persoană”, a povestit pentru sursa citată inginerul Costel Vînătoru.

Mini-pepenele a început să fie solicitat mai ales pentru parfumul său deosebit și pentru pulpa sa crocantă și dulce.

pepene de o persoană buzău
Foto: agrointel.ro
pepene de o persoană buzău
Foto: agrointel.ro

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.