Pensionară care a reparat casa scării din banii ei, reclamată la poliție de vecinii deranjați de zgomot

pensionară casa scării amendată
Foto: Alin Ion / adevarul.ro

O pensionară din municipiul Târgu Jiu care a investit banii familiei pentru a face o serie de renovări în blocul în care locuieşte în folosul tuturor locatarilor a fost amendată de Poliţia Locală, după ce unii vecini au reclamat că lucrătorii fac zgomot, relatează adevarul.ro.

Dalidis Tomiţa, în vârstă de 65 de ani, a povestit pentru sursa citată că fiul său, stabilit de mai mulți ani în Suedia, a fost cel care a vrut să investească pentru a moderniza casa scării blocului în care a trăit o mare parte din viaţă.

El a pus la dispoziţia mamei sale banii necesari pentru a schimba uşa de la intrarea în bloc cu una din tâmplărie PVC, pe cea de la uscătoria folosită de toţi locatarii, precum și pentru a schimba fereastra de la uscătorie cu una cu geam termopan şi pentru a zugrăvi scara blocului. Valoarea investiţiei se ridică la aproximativ 1.000 de euro.

Însă unii vecini s-au arătat deranjaţi de zgomotul făcut şi au reclamat-o pe Dalidis Tomiţa la Poliţia Locală. După ce un echipaj de la poliţia locală a sosit la faţa locului, agenții i-au aplicat femeii o sancţiune contravenţională de 200 de lei pentru tulburarea liniștii publice.

Dalidis Tomiţa a plătit amenda, dar a spus că a discutat cu fiul său şi că nu va opri lucrările: „S-a întâmplat pe la orele 16.30-17.00. Fiul meu a spus că este dispus să achite şi alte amenzi, dacă în acest fel vecinii sunt satisfăcuţi, dar că vrea să termine ceea ce a început“.

În procesul verbal întocmit de polițiști se menţionează că „a produs larmă şi a tulburat liniştea locatarilor prin producerea de zgomot cu rotopercutanta la uscătoria de pe casa scării“.

Potrivit legii nr. 61/1991 referitoare la sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, „tulburarea liniștii locatarilor între orele 22,00-8,00 și 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat în imediata vecinătate a acestora” reprezintă contravenție.

amendă casa scării târgu jiu
Sursa: adevarul.ro

Vă recomandăm și:

AICI vă puteți abona la canalul nostru de YouTube pentru a vedea și alte reportaje și interviuri.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.