Pedofilul din lift a fost prins. Este agent de Poliție

Pedofilul din lift a fost prins, iar bărbatul şi-a recunoscut fapta, au declarat surse din anchetă pentru Știrile ProTV.

Potrivit Digi24, bărbatul lucrează la Brigada Rutieră.

Surse citate de postul de televiziune ProTV confirmă că bărbatul este agent la Poliția Română.

„Da, este poliţist la Rutieră, au confirmat colegii de acolo, care au analizat imaginile. Clar este poliţist la Brigada Rutieră Bucureşti. Nu ne face cinste aşa ceva”, a declarat pentru news.ro Dumitru Coarnă, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual.

Dumitru Coarnă a mai spus că bărbatul era șoferul unui șef de serviciu din Brigada Rutieră.

Bărbatul a fost dus la Poliție, unde a fost audiat toată noaptea.

”La acest moment, la sediul Poliţiei Capitalei se afla un potenţial suspect în cazul de agresiune sexuală din 05.01.2018, un bărbat de 45 de ani. Faţă de acesta se desfăşoară activităţi procedurale prevăzute de Codul de Procedură Penală. Vom reveni cu detalii când stadiul urmăririi penale o va permite”, a anunțat Poliția într-un comunicat.

Potrivit surselor citate de Pro TV, bărbatul ar fi recunoscut fapte similare din 2015.

El este acuzat că vineri, 5 ianuarie, a agresat sexual doi frați minori – un băiat de 9 ani și o fetiță de 5 ani – într-un lift din sectorul 6 din București.

Camera de supraveghere a surprins întreaga agresiune. După ce s-a urcat alături de copii în lift, bărbatul a apăsat pe butonul pentru etajul 8, unde a petrecut aproximativ 10 minute alături de copii.

Ei le-au povestit părinților că bărbatul a pupat-o pe buze și pe burtă pe fetiță și că i-a băgat mâna în pantaloni. Tatăl copiilor a spus că, din fericire, fetița nu a realizat ce se întâmplă, însă băiatul și-a dat seama și a fost foarte speriat.

Se pare că agentul de poliție este autorul și a altei agresiuni sexuale. În 2015, trei fete în vârstă de 8 ani au fost agresate în scara unui bloc. Tatăl uneia dintre ele a făcut atunci plângere la poliţie, dar până acum cazul rămăsese nerezolvat.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.