Pedeapsa cu moartea pentru teroriști. O soluție pentru rezolvarea problemei islamiste?

Țările vizate de atacuri teroriste încep să răspundă în fața amenințării nu doar prin măsuri militare, ci și prin acțiuni legislative.

Parlamentul tunisian a votat cu o majoritate covârșitoare legea care permite pedeapsa capitală pentru cei găsiți vinovați de acțiuni teroriste, scrie The Guardian.

Modificarea în legislație vine la scurt timp după atacurile islamiste petrecute recent în țara din nordul Africii și în care și-au pierdut viața zeci de turiști.

Luna trecută, un bărbat a împușcat mortal 38 de turiști britanici în stațiunea tunisiană Sousse. În martie, alți doi teroriști au ucis 21 de turiști străini și un polițist la mozeul Bardo din Tunis. Ambele atacuri au fost revendicate de gruparea Statul Islamic.

Parlamentarii tunisieni au aprobat noua lege cu 174 de voturi pentru, 10 abțineri și niciun vot împotrivă, într-o încercare de a face țara un loc mai sigur.

Organizația Human Rights Watch a criticat legea, care, de asemenea, permite autorităților să facă arestări mai ușor, precizând: ”Decizia va deschide drumul pentru punerea sub acuzare a dizidenților politici drept teroriști, va oferi o putere prea mare judecătorilor și îi va împiedica pe avocați să își apere corespunzător clienții”.

Tunisia este o țară care a trecut pașnic la democrație, în urma revoltelor de stradă din 2011, însă armata sa se luptă cu insurgenții islamiști.

Tunisienii sunt îngrijorați că mulți militanți sunt pregătiți în Libia, o țară vecină. Autoritățile de la Tunis au început securizarea graniței, construind un zid și săpând un tunel de-a lungul celor 150 de kilometri de frontieră.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews