Pe urmele unei biciclete furate. Experiența unor „recuperatori” olandezi în România

FOTO: Captură Youtube
FOTO: Captură Youtube

Doi olandezi au ajuns la Bacău pentru a recupera o bicicletă furată în țara lor. Potrivit Știrile ProTV, bicicleta, în valoare de aproximativ 3.000 de euro, avea GPS, iar firma care a vândut-o oferea și un serviciu de recuperare în caz de furt.

Însă, reprezentanții companiei nu au reușit să găsească bicicletă, deși au urmărit semnalul GPS.

Olandezii au verificat și un garaj din Bacău, în care credeau că ar fi bicicleta. Proprietarul susține că le-a transmis olandezilor să aștepte să deschidă garajul, însă aceștia au plecat.

Olandezii au mers și la Poliția din Bacău, unde agenții au fost mirați de acțiunea lor. Într-un final, au plecat acasă fără bicicletă, iar reprezentanții Poliției din Bacău au refuzat să comenteze situația, pentru că nu ar fi fost depusă nicio plângere până acum.

Întreaga experiență a olandezilor în timpul căutării bicicletei a fost filmată. Aventura lor în România a ajuns însă pe internet, pe canalul Youtube, iar filmul a devenit repede viral.

Sute de internauți au comentat și au criticat lipsa de reacție din partea autorităților române în acest caz.

Iată întreaga aventură, filmată de „recuperatorii” de biciclete furate, în România:

Alți români fură biciclete cu TIR-ul din Europa. Săptămâna trecută, aproape 60 de biciclete electrice, în valoare de peste 900.000 de lei, semnalate ca fiind furate din Germania, au fost descoperite de poliţiştii de frontieră de la Nădlac, la intrarea în ţară, într-un automarfar condus de un român.

TIR-ul era condus de un bărbat din Dâmboviţa, care s-a prezentat la intrarea în ţară cu 58 de biciclete electrice, el fiind însoţit de fratele său.

Conform documentelor de însoţire a mărfii, TIR-ul era încărcat cu paleţi cu pământ de flori din Olanda, marfă destinată unei firme din România. Pentru bicicletele electrice, cei doi bărbaţi nu au putut prezenta documente de provenineţă.

„În urma verificărilor efectuate, a reieşit că cele 58 de biciclete electrice sunt semnalate ca fiind furate din Germania. Cetăţenii români au declarat că au încărcat pământul de flori în Olanda, iar pe timpul staţionării într-o parcare din Germania au fost abordaţi de doi conaţionali care le-au propus ca, în schimbul sumei de 1.500 euro, să transporte bicicletele în România”, se precizează într-un comunicat al Poliției.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.