Pe urmele lui Iohannis. Cât costă o excursie pe Drumul Președintelui

Inspirat după modelul americanilor, care au inventat Obama Tour, în România a apărut Drumul Președintelui. Cei interesați de o astfel de excursie pot participa la Drumul Președintelui, un ghidaj prin orașul Sibiu, unde pot afla și vedea o parte din locurile dragi ale lui Klaus Iohannis.

Cei interesați trebuie să plătească o sumă de 50 de lei de persoană, iar ghidul îi va conduce, timp de o oră, prin centrul istoric al orașului, povestindu-le despre copilăria, dar și activitatea ca profesor și primar al lui Klaus Iohannis.

Drumul Președintelui  va fi organizat începând cu data de 1 mai.

„Vă invităm să pășiți, alături de noi, în poveste. Pas cu pas. Programul va fi de luni până duminică, cu începere de la orele 12.00, 14.00, 16.00 și 18.00. Turiștii au ocazia să vadă și interiorul unuia dintre obiective. Spre exemplu, ne gândim să îi putem duce și în interiorul sediului Forumului Democrat al Germanilor din România, formațiune pe care a condus-o președintele Klaus Iohannis. De asemenea, turiștii vor putea să vadă spațiile publice din Primăria Municipiului Sibiu, locul în care a lucrat ca primar Klaus Iohannis. Mărimea unui grup este de minim șase și maxim 16 persoane. Costul este de 50 de lei, de persoană. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de o reducere de 50 %, iar copiii sub 10 ani, de gratuitate”, a declarat Elena Lotrean, cea care promovează Drumul Președintelui, citată de agerpres.ro.

Drumul Președintelui pornește din Piața Mică numărul 3, de la Sibiu — Gitts, Tours & Crafts, locul care propune rute și experiențe culturale în Sibiu și Transilvania.

Prima oprire se face pe strada Papiu Ilarian, unde Președintele și-a petrecut prima parte a copilăriei, într-o  casă veche, cu mai multe familii, din centrul istoric al Sibiului.

Drumul continuă prin parcul Cetății, locul unde Președintele s-a jucat când era copil.

Urmează școala și biserica, respectiv Colegiul Samuel von Brukenthal, locul unde Președintele Klaus Iohannis a fost profesor, după care Biserica Evanghelică.

Drumul Președintelui se încheie în fața sediului Primăriei, unde Iohannis a fost edil și în fața sediului Forumului Democrat al Germanilor din România, unde a fost președinte.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Un buzoian a început să facă mici tradiționali, cu banii câștigați în străinătate

O familie de fermieri a obținut fonduri europene pentru conservarea pajiștilor

Casa de 63 de metri pătrați care a cucerit internetul
O plajă din România, în topul celor mai pure plaje din lume
Programul Prima fermă pentru tineri, propunerea unor parlamentari pentu Guvern