Pe un satelit al planetei Saturn s-ar afla un ocean uriaș

FOTO: NASA
FOTO: NASA

Cu ajutorul sondei Cassini, oamenii de știință de la NASA au descoperit faptul că Enceladus, un satelit al planetei Saturn, ar oscila ușor și înregistrează variații ale vitezei orbitale.

Specialiștii iau în calcul și ipoteza ca pe satelitul planetei gazoase Saturn să se afle un uriaș ocean. Mai exact, oamenii de știință cred în ipoteza că oscilațiile și variațiile vitezei orbitale să existe datorită faptului că oceanul global ar permite alunecarea crustei înghețate de la suprafața acestui satelit, potrivit engadget.com.

Însă oamenii de știință au și multe întrebări la care trebue să găsească răspunsuri. De exemplu, trebuie să afle căldura relatică a acestui ocean, pentru că este foarte posibil ca forțele mareice exercitate de Saturn să încălzească acest satelit mai mult decât s-ar crede.

Cei de la NASA urmează să afle mai multe informații despre Enceladus spre sfârșitul lunii octombrie, când sonda Cassini va trece la doar 50 de kilometri de suprafața acestui satelit al planetei Saturn.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.