Patru scriitori români îndrăgiți vor apărea pe o serie de timbre

timbre
Portret Ion Creangă

Colecționarii de timbre și de mărci poștale din România primesc o surpriză din partea Romfilatelia, deoarece patru dintre cei mai importanți scriitori români, Ion Creangă, George Coșbuc, Vasile Alecsandri și George Bacovia, vor apărea începând de vineri pe o nouă serie de timbre.

Emisiunea de mărci poștale va cuprinde, pe lângă portretele artiștilor, și mici fragmente din cele mai importante opere ale lor.

Potrivit unui comunicat remix Mediafax, Romfilatelia dedică cea mai recentă emisiune de mărci poștale tezaurului național, literaturii române și scriitorilor care au creat adevărate pagini de colecție ale neamului românesc.

Emisiunea filatelică este intitulată „Scriitori și pagini de colecție” și este alcătuită din patru timbre pe care se vor afla portretele celor patru scriitori, precum și câte un mic fragment din opera lor împreună cu semnătura fiecăruia.

Ion Creangă se va regăsi pe timbrul cu valoarea nominală de 3.30 de lei și va mai conține și fragmentul introductiv din „Amintiri din copilărie”.

Cel de-al doilea scriitor care va apărea pe un timbru este Vasile Alecsandri, care se va regăsi pe timbrul cu valoarea nominală de 4.50 de lei, iar alături de portret vor fi reproduse și primele două strofe ale poeziei „Hora Unirii”.

George Coșbuc va apărea pe timbrul cu valoarea nominală de 7.60 de lei și vor fi reproduse și două strofe din poezia sa, „Lupta vieții”.

Timbrul cu valoarea nominală cea mai mare îi revine lui George Bacovia, care va costa 8.10 lei și va ilustra și primele două strofe ale poeziei „Decembrie”.

Pe vinietele minicolilor de timbre sunt reproduse imaginile a patru opere de artă (sculpturi şi medalioane), care îi ilustrează pe cei patru scriitori români. Acestea sunt creaţii ale unor artişti plastici români şi aparţin patrimoniului Muzeului Naţional al Literaturii Române din Bucureşti: George Coşbuc (sculptură de Ion Coşan), George Bacovia (sculptură de Miliţa Pătraşcu), Ion Creangă (medalion realizat de Pavel Mercea) şi Vasile Alecsandri (bust realizat de Spiridon Georgescu).

Cele patru timbre ale emisiunii sunt însoţite de un set de două plicuri prima zi, iar ca forme de machetare au fost folosite coala de 20 timbre şi minicoala de 5 timbre + 1 vinietă.

Începând de vineri, emisiunea de mărci poştale numită „Scriitori şi pagini de colecţie” va putea fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.