Patru românce se vor lupta pentru medalii în finalele Campionatelor Europene de Gimnastică de la Cluj

Cătălina Ponor, Larisa Iordache, Ioana Crișan și Olivia Cîmpian s-au calificat în finalele de la bârnă, sol și individual compus la Europenele de la Cluj.

Dacă în finalele masculine, doar Marian Drăgulescu va ține drapelul sus pentru România, în întrecerea feminină, tricolorul va putea fi urcat pe podium de către patru sportive.

Cătălina Ponor, triplă campioană olimpică, s-a calificat în finalele de sol și bârnă, cu note bune: 13,566, respectiv 14,066, urmând să intre în abele finale cu al patrulea rezultat din calificări.

Larisa Iordache, care are în palmares cinci titluri europene, s-a calificat în finala la bârnă de pe primul loc, cu 14,566 puncte, însă a ratat prezența în finala de la paralele.

Olivia Cîmpian și Ioana Crișan, aflate la debut într-o competiție importantă pentru seniori, au obținut calificarea în finală la individual compus de pe locurile 26 (50,481 puncte), respectiv 29 (50,199 puncte).

În moderna Sală Polivalentă din Cluj Napoca, cei mai buni gimnaști ai Europei își vor măsura azi forțele în probele de individual compus, urmând ca în weekend să aibă loc finalele pe aparate, atât la fete, cât și la băieți.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.