O poză de ținut minte: Patriarhul Daniel, zâmbind lângă Vladimir Putin

vladimir putin patriarhul daniel
Foto: patriarchia.ru

Agenția de presă a Patriarhiei Române a publicat o fotografie din timpul vizitei Patriarhului Daniel în Rusia. În imagine apar Patriarhul Daniel, președintele Rusiei Vladimir Putin și Patriarhul rus Kirill.

Fotografia a fost făcută la reședinția președintelui rus din Novo-Ogarevo în seara zilei de 4 decembrie 2017.

„Președintele Federației Ruse Vladimir Vladimirovici Putin s-a întâlnit cu Preafericitul Părinte Kirill, Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii, și cu Întâistătătorii și conducătorii delegațiilor Bisericilor Ortodoxe locale, care au venit la Moscova pentru a participa la festivitățile dedicate împlinirii a 100 de ani de la restabilirea Patriarhatului în Biserica Ortodoxă Rusă”, se arată pe siteul agenției de presă basilica.ro a Patriarhiei Române.

Potrivit basilica.ro, Vladimir Putin li s-a adresat celor prezenți.

„Mai întâi de toate, doresc să vă salut din inimă și să-mi exprim cuvintele de recunoștință pentru faptul că împreună sărbătoriți un eveniment atât de important pentru țara noastră și pentru Biserica Ortodoxă Rusă, cum este centenarul restabilirii patriarhatului în Rusia”, a spus Putin.

„Aceasta, desigur, subliniază unitatea lumii ortodoxe, ceea ce este un lucru important în sine, dar și pentru faptul că dumneavoastră reprezentați Biserica, ceea ce joacă un rol esențial în viața țărilor dumneavoastră, în viața societății. Dumneavoastră faceți un apel la milostenie, lucrați în domeniul educației, formării, ceea ce este foarte important”, a mai menționat președintele rus.

Miercuri, 6 decembrie, Vladimir Putin și-a anunțat intenția de a candida pentru cel de-al patrulea mandat de președinte al Rusiei, la alegerile din 2018.

În ciuda criticilor venite din Occident, Putin continuă să fie extrem de popular în rândul cetățenilor ruși, care văd în el un lider puternic ce a consolidat poziția Rusiei pe plan internațional printr-o intervenție militară decisivă prin anexarea Peninsulei Crimeea ce aparținea Ucrainei.

Vladimir Putin se află acum la al treilea mandat de președinte în fruntea Rusiei. El a mai fost președinte și între 2000 și 2004, precum și între 2004 și 2008. Între 2008 și 2012 a fost prim-ministru, interval în care președinte a fost apropiatul său Dmitri Medvedev.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.