Pasajul Domnești. S-a făcut primul pas spre rezolvarea iadului de pe Centura București

Pasajul de la Domnești este o lucrare amânată de autorități de peste 15-20 de ani

Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) începe joi, 3 mai, lucrările de demolare a construcțiilor aflate pe traseul viitorului Pasaj Domnești.

Pasajul va fi un sens giratoriu suspendat, care va fi construit la intersecția dintre Prelungirea Ghencea și Centrua București. În prezent, cei care circulă dinspre București spre Domnești sau invers au prioritate față de cei care circulă pe Centură.

În aceste condiții, cozile de pe Centură sunt deseori kilometrice, uneori întinzându-se chiar până la podul de la Bragadiru, unde DN6 traversează Centura.

Pasajul suspendat, lung de 374 de metri, va costa cel puțin 91 de milioane de lei, fără TVA, și va fi construit în 24 de luni de la data începerii lucrărilor.

Primele lucrări de demolare vor fi cele de pe raza Unității Administrativ Teritoriale (UAT) Bragadiru, urmând ca apoi să se demoleze pe razele localităților Clinceni și Domnești, dar și în sectorul 6 din București (Prelungirea Ghencea face parte din sectorul 6).

”Proprietarii construcţiilor au fost notificaţi încă de anul trecut că sunt supuşi procedurii e expropriere, iar la începutul acestui an sumele cuvenite au fost depuse în conturile deschise la CEC, pe numele acestora, conform legii.

Schița pasajului de la Domnești, peste Centura București

În cazul în care anumiţi proprietari vor refuza să părăsească imobilele, CNAIR S.A. se va vedea nevoită să apeleze la măsura legală a executării silite”, precizează CNAIR.

Așa va trebui să arate pasajul de la Domnești

Potrivit companiei, astfel de situaţii ar duce, însă, la perturbarea construcţiei Pasajului Domneşti, proiect de utilitate publică, destinat decongestionării traficului rutier pe centura Capitalei şi pe ruta Prelungirea Ghencea-Domneşti.

Intersecția dintre Prelungirea Ghencea și Centura București, în prezent

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.