Papa Francisc vine în România

Administrația Prezidențială a anunțat că Suveranul Pontif a acceptat invitația din partea președintelui Klaus Iohannis de a vizita România. Data vizitei urmează să fie stabilită de reprezentanții diplomatici ai celor două state.

„În cursul acestor întâlniri deosebit de cordiale, care au avut loc în ziua aniversării a exact 25 de ani de la restabilirea relaţiilor diplomatice, au fost discutate relaţiile dintre România şi Sfântul Scaun. De ambele părţi a fost exprimată satisfacţia deosebită cu privire la caracterul excelent în care s-au dezvoltat aceste relaţii în ultimii 25 de ani.

S-a reafirmat, totodată, interesul reciproc pentru dezvoltarea în continuare a dialogului şi a cooperării bilaterale, cu accent pe domenii precum promovarea libertăţii religioase, dialogul interreligios şi combaterea fundamentalismului. A avut loc, de asemenea, şi un schimb de opinii pe teme internaţionale de actualitate”, se arată în comunicatul transmis de Administrația Prezidențială.

Klaus Iohannis i-a oferit Papei Francisc două cadouri simbolice, o monedă specială emisă de Banca Națională a României și o gravură care reprezintă Sibiul, orașul natal al președintelui.

„L-am întâlnit astăzi pe Sanctitatea Sa Papa Francisc, figura luminoasă a lumii moderne. I-am adresat Sanctităţii Sale invitaţia de a vizita România, invitaţie pe care Suveranul Pontif a acceptat-o cu plăcere. L-am asigurat totodată de respectul şi admiraţia românilor pentru generozitatea şi contribuţia sa la o lume mai bună şi mai toleranță”, a precizat președintele Klaus Iohannis pe contul său de Facebook.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.