Panouri UDMR în două mari orașe din Transilvania: „Salvăm CLUJUL de București”

panou udmr cluj
Foto: clujcapitala.ro

În Oradea și în Cluj-Napoca, două dintre cele mai mari orașe din Transilvania, UDMR a amplasat două panouri electorale de precampanie în care cer salvarea acestor orașe de București.

„Salvăm ORADEA de București. Taxele noastre să îmbogățească Ardealul. NU Capitala!” este textul scris pe panoul amplasat în Oradea, după cum se vede într-o imagine publicată pe site-ul ebihoreanul.ro. Panoul din Cluj-Napoca are același mesaj: „Salvăm CLUJUL de București”.

Cele două panouri sugerează că taxele locuitorilor din Transilvania ar trebui să rămână pe plan local, nu la bugetul țării.

Preşedintele executiv al UDMR, Kovacs Peter, a declarat pentru agenția de presă Mediafaxpanourile promovează descentralizarea, astfel încât majoritatea taxelor încasate din teritoriu să rămână pe plan local, nu să meargă la Bucureşti.

De-a lungul timpului UDMR a militat pentru descentralizare, inclusiv pe criterii etnice, precum și pentru autonomia Ținutului Secuiesc.

În schimb, guvernele de până acum ale României au luat în calcul numai o descentralizare pe criterii administrative.

Procesul de descentralizare se referă la transferul de competenţă administrativă şi financiară de la nivelul administraţiei publice centrale la nivelul administraţiei publice locale.

În această primăvară, Vasile Dîncu, vicepremier și ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, a declarat că Guvernul continuă să lucreze la proiectul de descentralizare şi regionalizare a României.

panou udmr oradea
Foto: ebihoreanul.ro
panou udmr cluj
Foto: clujcapitala.ro

Recomandările editorilor GreatNews:

Ce scor vrea să obțină partidul lui Nicușor Dan la alegerile parlamentare

Ce spune Cioloș despre posibilitatea de a fi premier și după alegerile din decembrie

https://greatnews.ro/premierul-romaniei-dacian-ciolos-zbor-clasa-a-doua-munchen/

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.