Orașul din România fără niciun loc de agrement

galați
Orașul Galați. Foto: antrec-se.ro

Un oraş mare, cu 250.000 de locuitori, aflat pe malul Dunării, nu are niciun spaţiu unde oamenii să se poată relaxa în zilele libere, să facă un grătar la iarbă verde sau plajă în zilele toride de vară. Este vorba despre Galaţi, oraş port la Dunăre, relatează digi24.ro.

Cele mai multe spaţii de agrement fie au lacăte pe uşi, fie nu au apă potabilă sau energie electrică. Autorităţile locale promit, de mai bine de doi ani, că vor reamenaja zonele de agrement, însă până acum totul a rămas la stadiul de intenţie.

Deși este înconjurat de trei ape curgătoare, Dunăre, Siret şi Prut, oraşul Galaţi este repetent la capitolul locuri de agrement, iar singura plajă publică este abandonată. Anul trecut, inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică au închis complexul pentru că nu oferea condiţii minime de igienă.

„[Erau – n.r.] grupuri sanitare sau vestiare neigenizate şi defecte, clorinarea se făcea manual şi nu automat aşa cum prevedea legea, iar bazinul prezenta pereţi exfoliaţi”, a explicat Liliana Iordăchescu, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi pentru postul de televiziune.

De doi ani, Primăria le promite gălăţenilor amenajarea unui complex acvatic, dar un proiect concret nu a fost demarat.

„Pe zona plajei Dunărea avem intenţii deocamdată, intenţii de parteneriat de transformat acea plajă în Aqualand”, a spus Marius Stan, primarul municipiului.

O altă zonă de agrement, foarte căutată în anii trecuţi, era Lacul Vânători. Însă acum ea arată dezolant. Cele 10 căsuţe de pe malul apei nu au curent electric şi nici apă potabilă, iar scăldatul este interzis.

Dacă locuitorii Galaţiului vor totuşi să se relaxeze, trebuie să străbată 15 kilometri ca să ajungă la pădurea Gârboavele, unde sunt amenajate grătare, mese, bănci, terenuri de fotbal şi un spaţiu de joacă pentru copii.

Recomandările editorilor GreatNews:

Portret de familie. Când tatăl stă în capul mesei, iar copilul sub ea
Locuri de muncă în vara aceasta pe litoralul din Grecia
Omul care restaurează case vechi pe banii lui, din pasiune

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.