Orașul care va avea o fântână cu bere

Zalec, orașul care va avea o fântână cu bere (Wikimedia Commons)
Zalec, orașul care va avea o fântână cu bere (Wikimedia Commons)

Un mic oraș din Slovenia va construi o fântână care va oferi bere în loc de apă. Măsură e văzută ca un pas important în atragerea turiștilor.

Proiectul din orașul sloven Zalec, care este faimos pentru plantațiile de hamei, este o premieră în Europa, unde nu există încă nicio fântână cu bere.

Știrea a fost aprig dezbătută în spațiul ex-iugoslav, mai ales în Croația și Serbia. Nu a fost anunțată încă data când fântâna va fi inaugurată, scrie BBC, însă cei care se vor opri să își liniștească setea vor plăti șase euro pentru trei căni speciale cu bere de câte 0,3 litri.

Consiliul local va suporta jumătate din cheltuielile cu fântâna, aproximativ 170.000 de euro. Primarul din Zalec, Janko Kos, a precizat că restul banilor vor proveni din donații private.

”E adevărat că fântâna nu va fi ieftină, însă este un proiect de dezvoltare, un proiect turistic”, a explicat edilul.

Fântâna cu bere a fost aspru criticată de unii consilieri locali, care susțineau că banii pot fi cheltuiți în scopuri mai avantajoase pentru comunitate. Chiar și așa, proiectul merge mai departe.

Zalec este un orășel cu doar 5.000 de suflete, situat într-o vale din centrul Sloveniei – ”valea aurului verde” – unde se cultivă foarte mult hamei.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locuri de muncă în Germania, pentru femei şi bărbaţi. Cunoaşterea limbii germane NU este obligatorie
Nu avea bani de chirie, așa că și-a construit singur o casă. Mică, ingenioasă și confortabilă
Lecție de generozitate. Oamenii de afaceri care gătesc pentru săraci