Orange, Vodafone, Telekom sau Digi. Iată care este cea mai performantă rețea din România

Un studiu al unei companii independente a comparat serviciile de voce și date oferite de toți marii operatori de telefonie mobilă din România.

Potrivit studiului realizat de compania Systemics-PAB în intervalul mai-iunie 2017, rețeaua mobilă a celor de la Orange s-a dovedit cea mai performantă atât la capitolul voce, cât și la date.

Testele în urma cărora Orange a obținut cele mai bune rezultate pentru serviciile voce și internet mobil au fost făcute în 22 de mari orașe din România, dar și pe drumurile de legătură dintre acestea.

Testele au dovedit că Orange este și singurul operator care oferă acoperire 100% la nivel urban pentru serviciile 4G.

În privința internetului mobil, Orange pretinde că utilizatorii pot downloada un fișier de 1 GB în doar 2 minute și 24 de secunde, o viteză medie excelentă pentru telefonia mobilă.

Un studiu realizat de Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) la începutul anului arată că Orange oferă și cele mai mari viteze medii reale de download pe internet mobil, de 32,61 Mbps.

Orange are 10 milioane de clienți în România.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.