Oracolul Iliescu: E posibil să avem din nou alegeri

FOTO: Ionuț Fantaziu
FOTO: Ionuț Fantaziu

Președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat că e posibil ca, în urma alegerii lui Klaus Iohannis ca președinte, să se ia în calcul și varianta unor alegeri anticipate.

„Deocamdată, o schimbare imediată nu e nici măcar în interesul celor care trebuie să o facă. E o majoritate parlamentară, nu putem să judecăm numai prin voință și dorință. Iohannis a zis-o chiar foarte clar că nu au niciun interes să vină la guvernare.

E posibil să fie și alegeri anticipate. Altminteri, în 2016 vor fi alegeri. Nu vreau să dau sugestii”, a declarat Ion Iliescu.

Există voci și în PSD care spun că partidul ar trebuie să părăsească guvernarea și să-i lase pe liberali. „Poporul nu greșește niciodată. Poporul a ales în proporție covârșitoare.

Cred că este o lecție pentru noi și cred că ar trebui să facem un pas în spate. De prea multe ori, și eu și noi cu toții, am simțit nevoia de un altfel de politică.

Cred că după acest vot ar trebui să dăm ocazia echipei lui Iohannis să vină să guverneze. Eu sper sincer că ne va demonstra cum anume se poate o altfel de politică, de unde să învățăm cu toții”, a declarat PSD-istul Robert Negoiță, însă opinia sa nu este împărtășit de șefii partidului.

De partea cealaltă, cei din PNL spun că nu sunt deocamdată interesați să intre la guvernare. „Nu suntem în goana după Putere. Vrem să fim opoziție, să fim cât se poate de puternici, astfel încât în 2016 să câștigăm alegerile parlamentare.

Cel mai bine să construiești un partid puternic, să aibă victorie în alegeri, este în Opoziție”, a declarat în urmă cu câteva zile vicepreședintele PNL Mihai Răzvan Ungureanu.