Operațiunea „Monstrul”. Un pește uriaș a fost prins în Cazanele Dunării

Un pescar s-a luptat mai bine de două ore să prindă un pește uriaș în Cazanele Dunării. Este vorba despre un somn de 90 de kilograme, cu o lungime de peste 2 metri și un diametru de un metru.

Potrivit Știrile TVR, a fost nevoie de patru bărbați vânjoși pentru a ridica somnul prins de Claudiu Cernea în Cazanele Dunării. Pescarul amator spune că n-a mai fost la pescuit pe Dunăre de aproxiativ un an și nu se așteapta să prindă un pește uriaș.

Bărbatul a reușit să-i impresioneze pe ceilalți pescari, mai ales că a prins somnul cu o lansetă. Pescarul este proprietarul unei pesniuni și a spus că îl va găti pentru turiști.

Aceasta nu ar fi cea mai mare captură de pe Clisura Dunării. În urmă cu doi ani, un alt pescar a prins un somn de 105 kilograme și doi metri și jumătate lungime.

Printre pescari circulă legenda că cel mai mare pește din istorie prins în România este un morun.

Povestea, însă care nu se bazează pe nicio dovadă istorică sau științifică, spune că în 1890, la Sfântu Gheorghe, s-a prins un morun care cântărea aproape 900 de kilograme.


Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.