Operații în premieră la Spitalul de copii „Marie Curie”

spital
Foto: Jacob Windham Wikimedia Commons

Primii doi copii au fost operaţi cu succes pe cord la Spitalul „Marie Curie” din Bucureşti, anunță Ministerul Sănătății. Cei doi pacienţi, în vârstă de 6 și de 4 ani, aveau malformaţii congenitale cardiace.

Operațiile au avut loc astăzi și au fost realizate de o echipă de specialişti italieni, asistată de medici români aflaţi în Programul de Dezvoltare a chirurgiei cardiovasculare pediatrice.

Fiecare dintre cele două operaţii a durat aproximativ trei ore, fără evenimente deosebite. Ambii copii se află acum la terapie intensivă, în stare stabilă, iar unul dintre ei și-a revenit complet şi a putut comunica.

Echipa de specialişti italieni va continua, în zilele următoare, să facă operaţii pentru corectarea unor malformaţii congenitale cardiace la copii, în Spitalul „Marie Curie”, relatează mediafax.ro.

Ministerul Sănătății a anunţat anterior că activitatea chirurgicală din Departamentul de cardiochirurgie al Spitalului „Marie Curie” începe anul acesta cu misiuni medicale periodice şi va deveni tot mai susţinută în perioada următoare, urmând a fi complet funcţională cu specialiştii din Romania formaţi până la sfârşitul programului.

Departamentul de Cardiochirurgie pediatrică al Spitalului de copii „Marie Curie” a fost amenajat şi dotat în urma unei investiţii totale de aproximativ 4,2 milioane de euro. Aproximativ 1,5 milioane de euro din această sumă provin din donaţii publice strânse de Asociaţia Inima Copiilor, iar aproximativ 2,3 milioane de euro au fost oferiţi de minister pentru aparatura medicală. Restul sumei provine din alte donaţii şi sponsorizări oferite spitalului.

Pentru începerea activităţii operatorii la „Marie Curie”, Ministerul Sănătății a alocat, în august, aproximativ 650.000 de euro pentru completarea echipamentelor şi a instrumentarului necesar.

Dacă ți-a plăcut acest articol, te poţi alătura comunităţii de cititori de știri pozitive de pe pagina noastră de Facebook.