Operație în premieră națională într-un spital din România

spital
Foto: Jacob Windham

O echipă medicală formată din chirurgi plasticieni şi din neurochirurgii pediatri Sergiu Stoica şi Sorin Târnoveanu, coordonată de medicul Dragoş Zamfirescu, a realizat la Clinica de Neurochirurgie a Spitalului „Marie Curie” prima operaţie de reconstrucţie de plex brahial la o fetiţă de 6 luni.

Fetița suferea de paralizie de plex brahial, o afecţiune ce constă în paralizia parţială sau totală a unui braț. Intervenţia chirurgicală a durat aproape trei ore.

„Până acum, toate aceste cazuri care necesitau intervenţii chirugicale erau trimise la Aachen, în Germania. Când am auzit de reuşitele chirurgului Dragoş Zamfirescu în genul acesta de intervenţii efectuate la adulţi, am zis că aceasta poate fi o şansă pentru copiii afectaţi şi pentru părinţii lor. Reuşita acestei operaţii le va deschide drumuri noi în viaţă, mai ales că, anual, la noi vin destule cazuri de acest gen”, a declarat Dana Craiu, şefa Clinicii de Neurologie Pediatrică de la Spitalul Bagdasar, citată de agerpres.ro.

„M-am bucurat enorm când am fost solicitat pentru acest caz. La adulţi am făcut operaţii de genul acesta chiar mai complicate din punct de vedere tehnic şi, în plus, statistic vorbind, rezultatele operaţiilor la copii sunt mult mai bune decât la adulţi. Sunt fericit să putem da o şansă acestor micuţi”, a afirmat Dragoş Zamfirescu.

Operaţia a fost rezultatul colaborării dintre Clinica de Chirurgie Estetică Zetta, Clinica de Chirurgie Plastică, Estetică şi Microchirurgie Reconstructivă de la Spitalul de Urgenţă Floreasca, Clinica de Neurochirurgie „Marie Curie” şi Clinicile de Neurologie şi de Recuperare Medicală de la Spitalul Bagdasar.

Dacă ți-a plăcut acest articol, te poţi alătura comunităţii pozitive de pe pagina noastră de Facebook.