Omul de afaceri care a salvat cu elicopterul 72 de turiști blocați la Bâlea

FOTO: corseclienti.ferrari.com
FOTO: corseclienti.ferrari.com

Marcel Butuza, proprietarul companiei Vectra din Brașov, este cel care s-a urcat miercuri dimineață în propriul elicopter și a zburat spre Bâlea Lac, în Munții Făgărașului, pentru a evacua 72 de turiști blocați de zăpadă, printre care și care un bebeluș și un grup de elevi. Aceștia nu au mai putut pleca după ce telecabina s-a defectat cu o zi înainte, potrivit jurnaliștilor de la stiridesibiu.ro.

„Am rămas surprinşi când l-am văzut. Nu a luat legătura cu noi. S-a dus cu elicopterul din proprie iniţiativă la Bâlea. A aflat despre turiştii blocaţi şi despre faptul că este un copil de un an. A ajuns primul acolo, a luat copilul şi mama şi i-a coborât pe ei, prima dată.

Iniţial, a spus că vine să facă un zbor, dar a făcut cinci zboruri, în tandem cu piloţii de pe elicopterele MAI”, a declarat pentru stiridesibiu.ro, şeful Serviciului Salvamont Sibiu, Adrian David.

Salvamontiștii au mai spus că au fost surprinși de decizia lui și i-au mulțumit.

Marcel Butuza este unul dintre cei 500 miliardari ai României potrivit Topului Forbes. Cunoscut drept „prinţul asfaltului”, în Braşov, Butuza are afaceri în construcţii, transporturi, logistică şi imobiliare, fiind pe locul cinci în topul celor mai bogaţi braşoveni. Are o avere estimată la 23-24 de milioane de euro.

Anul trecut, Marcel Butuza a anunțat că va concura la Raliul Dakar, la care a mai participat și în 2007, 2009 şi 2011, iar la primele două curse a fost nevoit să abandoneze.

„Pentru mine, Raliul Dakar este un stil de viaţă. Din păcate, nu am reuşit să strâng bugetul necesar pentru a participa în 2013 şi 2014 şi este incredibil că mă voi întoarce în această competiţie. Sunt gata să lupt pentru un loc în top 20 la general şi voi face tot ce pot să îmi îmbunătăţesc recordul, clasarea pe poziţia a 17-a în 2011”, spunea Butuza, anul trecut, înainte să intre în competiție.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Se lansează „Gândit în România”, o serie de documentare dedicată inventatorilor români
A înflorit o cârciumăreasă, prima floare crescută în spațiul cosmic
Fenomen extrem de rar. Cinci planete se aliniază pe cerul nopții

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.