Omul cu brațul de aur. A salvat peste două milioane de bebeluși și nu se oprește

Omul cu brațul de aur Foto: Captură Youtube

Nu este medic, dar în ultimii 60 de ani a mers aproape săptămânal pentru a dona conștiincios puțin din sângele său. Astfel, a reușit să salveze nu mai puțin de două milioane de bebeluși.

Pentru că sângele lui conține un anticorp rar, din el a fost preparat un vaccin care a ajutat o mulțime de femei să ducă sarcina până la capăt și să nască bebeluși sănătoși.

James Harrison este din Australia și este numit „omul cu brațul de aur”, iar brațul său este asigurat pentru un milion de dolari. Când avea 14 ani, James a suferit o operație și medicii i-au îndepărtat un plămân. Pentru că l-a salvat sângele donat de necunoscuți, australianul în vârstă de 78 de ani a decis să devină și el donator.

În cei 60 de ani, a participat la mai mult de 1000 de donări, dar niciodată nu a privit cum îi intră acul în braț.
Jemma Falkenmire, reprezentantă a Crucii Roșii:

„Până în 1967, mii de bebeluși mureau anual. Femeile pierdeau multe sarcini sau nășteau bebeluși cu leziuni cerebrale.”

Cauza era maladia Rhesus, o incompatibilitate între sângele mamei și cel al fătului, care determină anticorpii femeii să atace globulele pruncului. Apoi, s-a descoperit un anticorp ce rezolvă problema, iar James îl are în sânge. Când i s-a cerut, a fost imediat de acord să-i ajute pe medici să dezvolte un vaccin.

„Australia a fost printre primele țări care au descoperit un donator de sânge cu acest anticorp. Fiecare picătură din acest vaccin care s-a făcut în Australia provine din sângele lui James”, a mai spus Jemma Falkenmire pentru CNN.com.

În Australia, bărbatul este considerat erou național și a primit și acest titlu, însă nu consideră că ceea ce face de atâta timp îl face să merite această distincție.

Mamele care au reușit să ducă sarcina până la capăt datorită vaccinului administrat vin adesea să îl întâlnească pe James și să le mulțumească pentru că își pot strânge copiii în brațe.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Șase mari universități din lume se bat pe un geniu la o materie care nu se predă în școli
Putin s-a întâlnit cu Papa Francisc, la Vatican
Strada din România pe care oamenii merg cu mască de protecţie

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.