România, din nou absurdă. Olivia Steer, premiată la „Gala femeilor care dăruiesc sănătate”

olivia steer premiată gala femeilor care aduc sănătate
Foto: Olivia Steer Facebook

UPDATE. În urma reacțiilor din mediul online, Florentina Opriș, organizatoarea „Galei femeilor care dăruiesc sănătate”, a anunțat că Oliviei Steer i-a fost retras premiul acordat.

Știrea inițială:

Olivia Steer, cunoscută pentru opiniile sale medicale controversate și pentru faptul că respinge vaccinurile, sfătuindu-i pe părinți să nu-și imunizeze copiii deoarece acestea ar provoca autism, afirmație total neacoperită de dovezi științifice, a fost premiată miercuri, 18 aprilie, în cadrul „Galei femeilor care dăruiesc sănătate”.

Olivia Steer a primit premiul pentru rolul său activ în societate.

„Aseară, la Athenee Palace Hilton, s-a scris un basm modern, cu happy end! Mai mult, curând!”, a scris Olivia Steer pe pagina sa de Facebook, și a însoțit mesajul de diploma pe care a primit-o.

„Gala femeilor care dăruiesc sănătate” a fost organizată de Asociația Pentru o Viață Sănătoasă din România și a avut loc la Hotelul Athenee Palace Hilton.

Potrivit descrierii evenimentului, „Gala femeilor care dăruiesc sănătate” recunoaște excelența celor mai de succes doamne din domeniul sănătății și onorează spiritul antreprenorial.

Printre sponsorii evenimentului se numără branduri precum Medicover, Aqua Carpatica, Ocean Fish, Hofigal, Euroins sau Agriro fresh.

Președintele Asociației Pentru o Viață Sănătoasă din România este Florentina Opriș, prezentatoarea emisiunii “Sport, dietă și o vedetă” de la Kanal D.

GreatNews a încercat să o contacteze pe vedeta TV pentru a o întreba de ce anume a fost luată decizia premierii Oliviei Steer în cadrul galei, însă deocamdată nu am primit niciun răspuns.

România se confruntă la momentul actual cu o adevărată epidemie de rujeolă. Numărul total de cazuri confirmate de rujeolă în România raportate până la data de 13.04.2018 este 12.187, din care 49 de decese.

Doar în săptămână 9.04. – 13.04.2018 au fost raportate încă 199 de cazuri nou confirmate în 19 județe și în municipiul București.

Rujeola (pojarul) este o boală infecțioasă care adesea duce la complicații. Din 4 persoane care fac rujeolă 1 are nevoie de spitalizare. Pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeolă (pojar), boala este mortală.

olivia steer premiată olivia steer premiată

Joi, 19 aprilie, AQUA Carpatica a transmis un comunicat de presă prin care arată că „susține categoric medicina secolului XXI și este pro vaccinare”.

„Ieri, 18 Aprilie 2018, am avut o surpriză extrem de neplăcută! În cadrul evenimentului „Gala Femeilor Care Dăruiesc Sănătate”, organizat de Asociația pentru o Viață Sănătoasă din România, care se presupunea a susține excelența în medicină, știință și sănătate, s-au adus prejudicii valorilor pe care brandul AQUA Carpatica le-a promovat și le promovează încă de la bun început! Imagina de brand a fost puternic afectată prin decernarea unui premiu de excelență unei persoane care promovează non-valorile științifice și medicale”, se arată în comunicatul de presă publicat pe pagina de Facebook a brandului.

„AQUA Carpatica a sponsorizat acest eveniment, însă premiile au fost acordate de către Asociația pentru o Viață Sănătoasă din România. Brandul nostru nu a avut niciun fel de informații referitoare la desfășurătorul evenimentului și implicit nici numele celor care urmau să fie premiați în cadrul Galei. Valorile pe care le promovăm sunt legate de un stil de viață sănătos, de consumul unei ape minerale naturale filtrate natural, prin procese hidrogeologice de milioane de ani. Prin urmare, există o incompatibilitate crasă între valorile noastre și valorile susținute de Olivia Steer”, continuă comunicatul.

Mai mult, reprezentanții AQUA Carpatica amenință că își vor retrage sponsorizarea dacă Oliviei Steer nu îi va fi retras premiul: „În consecință, anunțăm pe această cale organizatorii evenimentului că ne retragem susținerea și sponsorizarea acestui eveniment dacă acest premiu acordat nu va fi retras și declarat în mod public. Dorim ca organizatorii să-și exprime scuzele oficial și față de consumatorii noștri cărora li s-a zdruncinat încrederea în valorile brandului”.

 

15 adevăruri cruciale despre vaccinuri pe care orice părinte din România ar trebui să le știe

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.