Olimpicii români sunt cei mai buni din Europa la chimie

Elevii români s-au întors acasă de la Olimpiada Internațională de Chimie, găzduită de Baku (Azerbaidjan) cu patru medalii: două de aur și câte una de argint și bronz.

Rezultatele obținute la cea de-a 47-a ediție a concursului internațional de chimie plasează România pe primul loc în Europa și pe poziția șasea în lume.

Dumitru Călugăru, elev în clasa a XII-a, la Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu, a cucerit aurul, după ce, la precedentele două ediții ale Olimpiadei Internaționale de Chimie, câștigase câte o medalie de argint.

Andrei Iliescu (clasa a XII-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) este al doilea medaliat cu aur al României la Baku.

Cei doi s-au clasat în Top 10 la finalul concursului, scrie edu.ro.

Paul Haidu-Gerea, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa, a câștigat argintul, în timp ce Vlad Mihai Mandric (clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti) a cucerit bronzul, după ce, la ediția de anul trecut, luase argint.

Delegația României cucerise medaii în acest an și la Olimpiada Internațională de Chimie ”D. Mendeleev”, care a avut loc în primăvară.

reduceri emag

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

6 zile de reduceri mari la eMAG. Cele mai bune oferte ale verii
Cele mai ieftine călătorii în ţară. Preţ cu mult sub cel al biletelor de tren şi maxi taxi
Locuri de muncă pentru șoferi români în străinătate