Olimpicii români au câștigat patru medalii la Olimpiada Internațională de Lingvistică

Elevii români au obținut rezultate excelente la Olimpiada Internațională de Lingvistică, întrecere desfășurată la Dublin, în Irlanda.

Medaliat cu bronz la ediția anterioară, Theodor Cucu (Colegiul Naţional Mihai Viteazul, din Ploieşti) a reuşit să obţină de această dată medalia de aur. Colegul său de școală, Matei Costin Banu, s-a întors din Irlanda cu medalia de bronz, performanță reușită și de Ştefan Răzvan Bălăucă (Colegiul Naţional Mihai Eminescu, din Botoşani) şi Emilian Toma (Colegiul Naţional Sf. Sava, din Bucureşti)

România a participat la ultimele cinci ediții ale Olimpiadei Internaționale de Lingvistică, care este una dintre cele 12 competiții internaționale de anvergură din lumea științei la nivel școlar.

Întrecerea are două părți: o probă individuală cu durata a şase ore şi o probă pe echipe (trei ore). Elevii trebuie să folosească elemente de logică gramaticală şi logică matematică în procesul de înţelegere a unor texte în limbi necunoscute.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.