Elevii români au reușit cel mai bun rezultat din istorie la Olimpiada Internațională de Chimie

Elevii români au obținut rezultate extraordinare la Olimpiada Internațională de Chimie (Daniela Bogdan - Facebook)
Elevii români au obținut rezultate extraordinare la Olimpiada Internațională de Chimie (Daniela Bogdan - Facebook)

Trei medalii de aur și una de argint a obținut delegația din România la Olimpiada Internațională de Chimie, clasându-se pe locul doi în lume, după China.

România are cel mai bun tânăr chimist din lume. Andrei Iliescu, absolvent al Liceului Internațional de Informatică din București, care a câștigat aur și la ediția anterioară, a primit IUPAC (The International Union of Pure and Applied Chemistry) pentru cel mai mare punctaj din concurs.

Alături de el, de la Tbilisi, din Georgia, se vor întoarce acasă cu aur și Paul Haidu-Gerea (clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa), care fusese premiat cu argint în 2015, şi Robert Cristian Râclea (clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi).

Medalia de argint a României a fost obținută de Alexandra Dima, elevă în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

România a avut cea mai bună participare din istorie la cea de-a 48-a ediție a Olimpiadei Internaţionale de Chimie, care s-a desfășurat între 23 iulie și 1 august, fiind cea mai bună echipă din Europa și pe locul al doilea în lume, după China.

La competiție au participat 264 de elevi din 75 de țări.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews.ro: