Oferte de vacanțe. Acum poți face rezervări direct pe Google

Oferte de vacanțe numeroase în această perioadă FOTO: jill111/Pixabay.com
Oferte de vacanțe numeroase în această perioadă FOTO: jill111/Pixabay.com

Cei care sunt în căutarea unor oferte de vacanțe trebuie să știe că au la dispoziție un nou instrument online pentru rezervare. Internauții pot cumpăra biletele de avion și să facă rezervări de camere direct din motorul de căutare Google.

Cei de la Google au făcut unele modificări în categoria Travel și au implementat posibilitatea de a se putea face rezervări în cazul în care utilizatorii aleg o destinație din lista cu oferte de vacanțe.

Noua opțiune este disponibilă în versiunea de mobil a motorului de căutare. Cum ajungeți aici? E foarte simplu. O căutare pe Google spre o destinație, la care adăugați cuvinte cheie precum „hotel”, „cazare” sau „avion”, vă duce în secțiunea de călătorii, unde găsiți și numeroase oferte de vacanțe.

De asemenea, opțiunile acestea le aveți și în aplicația pentru smartphone Google Trips, în care vă puteți face o planificare a călătoriilor direct pe telefon.

Oferte de vacanțe. Ziua cu cele mai ieftine bilete de avion

FareCompare, una dintre cele mai importante platforme online de vânzarea biletelor de avion a ajuns la concluzia, în urma unui studiu, că marți este ziua în care se găsesc cele mai ieftine bilete de avion. De asemenea, cercetarea mai arată și că după-amiaza sunt prețurile cele mai mici.

De asemenea, jurnaliștii de la publicația economică Barrons`s arată că prețurile nu sunt stabilite doar pe baza unor niște algoritmi, din computer, ci există deseori și intervenția unor reprezentanți ai companiilor aeriene. Analiștii companiilor aeriene studiază vânzările de bilete din săptămâna precedentă, se uită și la ofertele companiilor concurente și decid prețurile.

Alte studii arată că biletele la prețul cel mai bun se vând cu cel puțin trei săptămâni înainte și cel mult trei luni și jumătate înainte de ziua călătoriei cu avionul. De asemenea, cel mai scump bilet de avion se vinde înainte cu câteva zile de decolare. Biletele sunt scumpe și dacă le achiziționezi cu 8-9 luni înainte.

Oferte de vacanțe. Ce reduceri sunt în România

Momondo.ro spune că pentru zboruri în Europa cel mai bine este să rezervi cu 60 zile înainte de plecare biletul de avion. Astfel vei putea economisi până la 30% din prețul biletului de avion. De regulă, marțea este ziua cu cele mai ieftine bilete de avion pentru călătorii în Europa, cu un procent de 12% mai mic, iar după amiaza aduce bilete de avion cu 8% mai ieftine.

Iar dacă vrei zboruri transatlantince din Europa spre America de Nord, trebuie să știi că rezervarea cu 60 zile înainte de zbor îți poate aduce economii de 26%. De asemenea, călătoriile în ziua de marți sunt mai ieftine cu până la 10% iar zborurile de după amiază aduc și ele un preț mai mic cu 11%.

Oferte de vacanțe. În ce luni se găsesc cele mai bune prețuri

Potrivit studiilor, indiferent de perioada de călătorie dorită, prețul mediu la city break-uri este cu până la 60% mai mic dacă vacanța este achiziționată la începutul anului, cel târziu în februarie, și cu până la 50% mai mic pentru bilete de avion.

Anul acesta, trendul destinațiilor solicitate se păstrează, iar preturile încep de la 16 euro de persoană, dus-întors (taxe de aeroport incluse), pentru un bilet de avion spre Bruxelles (cu până la 50% mai ieftin față de restul anului), de la 17 euro pentru un bilet de avion spre Roma (50% mai ieftin) și de la 20 euro pentru un bilet de avion spre Londra (30% mai ieftin).

De exemplu, anul trecut, cele mai populare destinații europene la achiziția biletelor de avion în primele luni au fost Londra, Roma, Bruxelles, Madrid și Milano. Potrivit Vola.ro, cel mai ieftin bilet de avion cumpărat în ianuarie 2017 de pe platforma lor a fost pe ruta Milano – Timișoara (doar dus) care a costat 3 euro. Cele mai solicitate destinații exotice în debutul anului 2017 au fost Dubai, Bangkok, Hong Kong, Bali și Singapore.

FOTO: jill111/Pixabay.com