Românul care a primit o finanţare de 25 de milioane de dolari pentru afacerea lui

octavian costache
Octavian Costache. Foto: Pagina de Facebook Octavian Costache

Un român care a lucrat la Google a primit o finanţare de 25 de milioane de dolari pentru propria afacere. Octavian Costache a înfiinţat, alături de trei antreprenori americani, aplicaţia de cumpărături Spring, un fel de mall mobil prin care peste 750 de companii îşi vând hainele, cosmeticele şi accesoriile, relatează digi24.ro.

Mai multe fonduri de investiţii, inclusiv cel administrat de Google, au cotizat la investiţia de 25 de milioane de dolari, care este cea mai mare de la lansarea aplicaţiei lui Octavian Costache şi a partenerilor săi de afaceri.

Spring a mai primit anul trecut o finanţare de şapte milioane şi jumătate de dolari.

Cât a lucrat la Google, Octavian Costache a dezvoltat o funcţie de căutare pentru Google Maps, a conceput şi implementat căsuţele multiple în Gmail şi a conceput sistemul de grafice al serviciului Google Finance.

Costache a realizat și o hartă a politicii românești (hartapoliticii.ro), un site cu date utile despre politicienii români. „Am construit o hartă a politicii românești deoarece vreau să fac România un loc mai bun”, scrie el pe blogul său.

În 2012, revista „Forbes România” l-a inclus pe Octavian Costache pe lista celor mai influenți 30 de oameni sub 30 de ani care pot să repornească România.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Casa de 63 de metri pătrați care a cucerit internetul
O plajă din România, în topul celor mai pure plaje din lume
Programul Prima fermă pentru tineri, propunerea unor parlamentari pentu Guvern

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.