Ochelarii Google Glass, de vânzare în România

Ochelarii Google Glass în România

Ochelarii inteligenți Google Glass, utilizați până în prezent doar de câteva mii de oameni la nivel global, au ajuns și în România.

Ochelarii Google sunt disponibili pe bază de precomandă, într-o rețea de magazine de telefoane mobile și gadgeturi, și au un preț ce pleacă de la 6.999,90 lei.

Ochelarii Google sunt disponibili în cinci versiuni de culoare, astfel încât cei interesați își pot alege varianta potrivită stilului lor, iar primele livrări vor fi realizate începând cu luna decembrie.

Google Glass Explorer Edition, produși de gigantul american Google ghidează utilizatorii în cele mai mari orașe din lume, cu ajutorul Google Maps, îi ajută să găsească cele mai apropiate restaurante și cafenele, prin serviciul Google Search, dar și fotografiază și filmează cele mai interesante obiective turistice.

Google Glass sunt activați și folosiți exclusiv cu ajutorul comenzilor vocale ale utilizatorului.

Astfel, pentru funcția de fotografiere, utilizatorul trebuie să rostească comanda “OK Glass – take a picture”, iar pentru a filma trebuie utilizată comanda “OK Glass – start recording”.

Ochelarii au o autonomie a bateriei de 24 de ore, pentru a oferi utilizatorilor posibilitatea de a se plimba în voie, iar greutatea acestora este de  43 de grame.

Camera atașată are 5 megapixeli și poate înregistra clipuri video HD de 720p, având o memorie de 16GB. Toate fotografiile și clipurile pot fi vizionate pe ecranul integrat de 640X360 de pixeli.

Ochelarii Google Glass se pot conecta la telefoanele de tip smartphone echipate cu sistemul Android cu ajutorul aplicației MyGlass, au acces la Internet prin Wi-Fi ori Bluetooth, iar portul de încărcare este de tip microUSB.