O vară călduroasă poate fi dificilă pentru organism. 5 aparate care vor face canicula suportabilă

5 aparate care vor face canicula suportabilă. Foto: Shutterstock

Căldurile verii se aproprie, așa că trebuie să ne gândim cum ne vom proteja corpul. Fie că apelezi la soluții clasice sau inovatoare, e bine să te pregătești din timp. Uite câteva idei de aparate, populare sau de abia introduse pe piață, care te ajută să treci cu bine de perioadele caniculare:

  1. Aparatul de aer condiționat

Aparatul de aer conditionat rămâne soluția ideală pentru răcirea unei camere, a unui birou, a unui apartament sau case. Datorită popularității și utilității sale, aerul condiționat a devenit în scurt timp soluția preferată pentru răcirea interioarelor. Aparatul trebuie ales în funcție de dimensiunile spațiului pe care vrei să îl răcești și în funcție de opțiunile dorite. Unele modele mai noi îți permit controlul printr-o aplicație mobilă, iar altele pot stabili temperatura în funcție de senzorul integrat în telecomandă.

Totodată, ca să beneficiezi din plin de aerul condiționat, acesta trebuie plasat, montat și întreținut corect. Spre exemplu, aparatul de aer condiționat ar trebui să fie poziționat într-un loc cu acces ușor, însă fără să fie lipit de tavan sau pus pe un perete exterior. Totodată, acesta trebuie ferit de orice sursă de aburi, iar filtrele sale trebuie curățate periodic.

  1. Ventilatoarele cu USB

Ești la birou, îți e foarte cald, însă colegii nu îți împărtășesc problema? Atunci când îți este cald, productivitatea și capacitatea de concentrare îți vor scădea. Ca să îți crești confortul termic, poți folosi ventilatoare în miniatură. Acestea se țin pe birou și se alimentează de la laptop sau computer printr-un cablu USB. Un alt avantaj al acestor dispozitive este faptul că sunt foarte portabile. Le poți folosi împreună cu telefonul sau tableta, atunci când călătorești sau ieși în oraș. Având dimensiuni mici și o greutate redusă, pot fi transportate cu ușurință în orice geantă.

  1.  Wearables – haine

Așa-zisele „wearables”, dispozitivele care pot fi purtate, oferă soluții pentru tot felul de probleme. Una din acestea este disconfortul termic, care apare invariabil pe caniculă. O soluție e reprezentată de hainele cu tehnologii „la purtător”, care sunt în special destinate pentru utilizarea la locul de muncă. Tehnologia nu a evoluat suficient încât să fie cu adevărat ascunsă, așa că majoritatea modelelor de cămăși sau tricouri au la vedere cabluri sau guri de ventilație. Cu toate că nu sunt adecvate pentru ieșitul în oraș sau munca la birou, aceste haine pot fi ideale pentru cei care muncesc în medii cu temperaturi deosebit de mari. Printre exemple se numără munca în siderurgie, metalurgie și sticlărie, dar și cea din construcții în zilele caniculare.

  1.  Wearables – accesorii

Conceptul de „wearables” nu se referă doar la haine, ci și la accesorii, așa cum e cazul brățării care îți asigură confortul termic. Embr Wave funcționează ca un termostat personal. Atunci când temperatura e prea mare sau prea mică, brățara trimite aer cald sau rece pentru o reglare rapidă a temperaturii corporale, conform Digital Trends. Fiind o soluție nouă, stocurile sunt limitate, iar prețul nu este tocmai accesibil. Această tehnologie a fost însă primită cu entuziasm, așa că, probabil, vom auzi mai multe despre astfel de dispozitive în viitor.

  1.  Protecția răcoroasă pentru saltea

Probabil ți s-a întâmplat să te simți confortabil cu temperatura din cameră, iar când mergi la somn să ți se facă cald. Căldura mare din timpul verii te poate împiedica să te odihnești: adormi mai greu din cauza disconfortului, iar somnul este mai neliniștit. Un produs destinat reglării temperaturii direct în pat este ChiliPad, protecția pentru saltea tehnologizată, cu care poți obține temperaturi între 13 și 43° C, potrivit PRWeb.

Folosind o rețea de mici tuburi prin care circulă apă caldă sau rece, poți obține temperatura ideală pentru tine pe timpul nopții. Unul dintre cele mai interesante beneficii este posibilitatea de a obține două zone distincte de temperatură. De multe ori, în cupluri există preferințe termice diferite. De aceea, ChiliPad are și versiuni split, împărțind patul în două zone distincte. Astfel, fiecare se poate bucura de temperatura preferată, fără să îl afecteze pe partenerul său.

Sursă foto: Shutterstock

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.