O universitate de medicină din România a reușit să pătrundă într-un important clasament internațional

UMF Iași este între cele mai bune 1.000 de universități din lume. Foto: UMF Iași
UMF Iași este între cele mai bune 1.300 de universități din lume. Foto: UMF Iași

Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) ”Grigore T. Popa” din Iași a izbutit să devină prima instituție de învățământ superior cu acest profil care este inclusă în The Times Higher Education World University Rankings.

Clasamentul pentru anii 2017-18, aflat la cea de-a 13 ediție, a fost dat publicității în 5 septembrie. Alături de mediciniștii și farmaciștii din Iași, România mai are încă patru universități în topul celor mai bune instituții de învățământ superior din lume.

Universitatea ”Babeș-Bolyai” din Cluj Napoca este prinsă între locurile 601 și 800, în timp ce Universitatea București, Universitatea de Medicină, Universitatea de Vest Timișoara și Universitatea de Medicină și Farmacie ”Grigore T. Popa” Iași sunt pe locurile 801-1.000.

Dintre cele peste 20.000 de instituții de învățământ superior din lume, doar 1.000 de universități din 77 de țări au fost incluse în acest clasament.

The Higher Education a ținut cont de aproape 62 de milioane de citări din 12,4 milioane de lucrări științifice de cercetare, realizate în ultimii cinci ani, cât și de răspunsurile a peste 20.000 de reprezentanți ai comunității academice internaționale din 140 de țări, cu privire la reputația academică a universităților.

Ierarhia este întocmită ținând cont de cinci criterii, cu următoarele ponderi: activitatea de predare, 30%, activitatea de cercetare 30%, impactul activităților de cercetare ca urmare a numărului de citări, 30%, activitatea internațională, 7,5%, și transferul de cunoștințe către mediul socio-economic, 2,5%.

UMF Iași este pe primul loc în România și printre cele mai bune 500 de universități din lume în ceea ce privește transferul de cunoștințe către mediul socio-economic.

Instituția de învățământ superior din Iași are deja o importantă reputație internațională, având peste 2.500 de studenți străini din 87 de țări. Asta înseamnă mai mult de un sfert dintre cei peste 9.700 de studenți de la UMF Iași. Străinii plătesc o taxă anuală de 5.000 de euro.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă cu un Like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.