O țară a oprit internetul pentru ca elevii să nu trișeze la Bacalaureat

O țară întreagă a rămas fără internet, iar peste 2.000 de săli de examen au fost dotate cu detectoare de metale, pentru a preveni frauda la Bacalaureat.

S-a întâmplat în Algeria. Întreaga țară a rămas miercuri fără internet, autoritățile locale luând această decizie pentru a preveni frauda la examen.

”Pana” de internet din Algeria a ținut două ore, când a avut loc examenul de Bacalaureat. Dispozitivele capabile să se conecteze la internet, cum ar fi telefoanele sau tabletele, au fost și ele interzise, elevii fiind obligați să treacă prin detectoare de metale înainte de a susține testele.

Mai mult, algerienii au instalat aparate de bruiaj și camere de supraveghere în locurile unde foile cu subiecte au fost printate, scrie The Guardian.

”Accesul la internet a fost tăiat în urma instrucțiunilor primite de la guvern, care dorește ca elevii să obțină pe merit diploma de absolvire a liceului”, a comunicat operatorul public de internet Algerie Telecom.

Algeria va rămâne fără internet și luni, când elevii vor susține o altă probă a Bacalaureatului.

În urmă cu doi ani, sesiunea de examen a fost compromisă de fraude, întrebările fiind postate pe rețelele de socializare înainte de examen. Peste 700.000 de candidați au izbutit să trișeze la examen.

Anul trecut, algerienii au cerut operatorilor de internet să limiteze accesul la rețelele de socializare, însă tot au fost elevi care au reușit să copieze.