O studentă a strâns 15.000 de euro pentru un om al străzii care îi oferise ultimii lui bani

om al strazii
Foto: Pagina de Facebook a campaniei "Help Robbie"

O studentă din Anglia strânge bani pentru un om fără locuință care i-a oferit ultimii săi bani pentru a o ajuta să ajungă acasă în siguranță într-o noapte.

Dominique Harrison-Bentzen, care își pierduse cardul bancar, a refuzat să primească cele 3 lire sterline (n.r. – aproape 4 euro), însă a fost atât de mirată de gestul bărbatului încât a început o acțiune de strângere de fonduri pentru a-i răsplăti bunătatea.

Studenta în vârstă de 22 de ani, de la Universtiatea Central Lancashire, a depășit deja suma de 15.000 de euro pe care își propusese să o strângă, iar site-ul Help Robbie (n.r. – după numele bărbatului) a căzut de mai multe ori din cauza traficului foarte mare.

Dominique a povestit, pentru ”The Telegraph”, cum l-a întâlnit pe omul fără locuință: ”Mi-am dat seama că nu am niciun ban, era noapte, iar un bărbat al străzii s-a apropiat de mine și mi-a întins toți banii pe care îi avea la el. A insistat să îi primesc și să iau un taxi pentru a ajunge acasă cu bine”.

Ea a refuzat cele 3 lire sterline, însă imediat cum a ajuns acasă a postat un status pe Facebook prin care încerca să îl găsească pe bunul samaritean. Se pare că tânăra nu este singura pe care a ajutat-o Robbie.

help robbie
Foto: Pagina de Facebook a campaniei „Help Robbie”

El este un personaj destul de cunoscut în centrul orașului Preston, iar în trecut a înapoiat portofele pierdute de trecători, iar altora le-a oferit fularul său în zilele friguroase.

”Robbie nu are casă de șapte luni, însă nu din vina sa. Nu poate munci pentru că nu are o adresă. L-am găsit după patru nopți de căutări prin Preston și i-am mulțumit personal”, a povestit tânăra, care a făcut un cont pentru bărbat, iar oricine poate dona 3 lire sterline.

Scopul acțiunii este ca Robbie să aibă din nou un loc unde să doarmă.

”Sper că inițiativa mea îi va face pe oameni să se gândească la cei din jurul lor. Crăciunul e un prilej bun să te gândești la alți oameni”, a completat studenta.

Pentru donații, urmați acest link.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.