O stațiune montană este în pragul falimentului din cauza drumarilor

transalpina
Transalpina. Foto: Saturnian via Wikimedia Commons

Zeci de pensiuni și cabane din stațiunea Rânca au fost scoase la vânzare după ce proprietarii au înregistrat pierderi importante. Potrivit Digi24, dacă în anii trecuți se opreau chiar și 6.000 de turiști pe zi, acum mai înnoptează câteva sute.

Potrivit celor care au început afacerile în Rânca, situația dificilă prin care trec este din cauza faptului că Transalpina este închisă.

Mai mulți proprietari de pensiuni din Rânca au depus plângeri penale pentru a fi trași la răspundere cei care sunt vinovați de faptul că nu se circulă pe Transalpina nici la această oră. Aceștia spun că afacerile le sunt aproape ruinate, întrucât turiștii nu mai ajung la ei.

Șeful Secției Drumurilor Naționale Târgu Jiu, Ion Tudor, spune că nu știe când va fi deschisă Transalpina pentru circulație.

„În urma Ordonanţei Preşedenţiale, drumul a fost preluat temporar de CNADNR. Continuăm continuăm să îndepărtăm zăpada şi arocamentele de pe de partea carosabilă. O comisie de întreţinere a drumului şi siguranţei rutiere de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova verifică drumul şi va intocmi un raport, care va fi trimis Companiei în vederea declanşării lucrărilor de conservare.

Transalpina nu are regim de drum deschis circulaţiei rutiere. În funcţie de masurile care se vor dispune pentru conservare se vor stabili şi măsurile de siguranţă rutieră. Interesul este să avem un drum sigur”, a precizat Ion Tudor, pentru jurnaliștii de la Adevărul.

Președintele Asociației Concesionarilor din Rânca, Constantin Pănescu, spune că e a doua oară când depune plângere penală.

ranca-gorj-700x460CITIȚI ȘI: 5 lucruri de făcut la Rânca. Atracții de neratat în superba stațiune din Parâng 

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Surprize pentru șoferi, de la eMAG. Mari reduceri la produse auto
Cele mai ieftine călătorii în ţară. Preţ cu mult sub cel al biletelor de tren şi maxi taxi
Locuri de muncă pentru croitorese, în Slovacia. Cunoștințele de limbi străine NU sunt necesare
Se caută șoferi pentru Marea Britanie și se dau salarii de peste 2.000 de euro

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.