O stațiune de pe litoral va fi modernizată

FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews
FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

Noi hoteluri, pensiuni și centre de tratament vor fi construite într-o stațiune de pe malul mării. Este vorba despre Techirghiol, care se dorește să ajungă la același nivel cu stațiunile balneare din Europa. În total, vor fi investiți în jur de 50 de milioane de euro.

„Aceste locuri de cazare vor fi undeva de la 4 şi 5 stele din discuţiile pe care le-am avut cu aceşti investitori, ceea ce mă bucură foarte mult, pentru că şi nivelul turiştilor şi pacienţilor care vor veni în staţiunea noastră va creşte.

Techirghiolul va avea şi un centru de excelenţă în sănătate, care va oferi turiştilor şi pacienţilor, tratamente pe baza de nămol pentru afecţiuni reumatice şi ale structurilor osoase”, a declarat primarul Techirghiolului, Iulian Soceanu, pentru Digi24.

Techirghiol se află la 15 km de Constanța. Stațiunea este cunoscută pentru lacul cu același nume, sanatoriul balnear și mănăstirea Sfânta Maria. Techirghiol este și printre primele stațiuni din România cu o companie din domeniul farmaceutic, care folosește ingrediente extrase din Lacul Teghirghiol în scop terapeutic.

Techir este brandul cosmetic terapeutic care utilizează ingrediente precum nămolul sapropelic și apa salină în compoziția produselor sale. Produsele conoscute sunt săpunurile cu ingrediente naturale, uleiurile pentru masaj și cremele de îngrijire pentru ten.

Anul trecut a fost și un scandal legat de nămolul din Techirghiol. Autoritățile din sudul litoralului au reclamat faptul că Guvernul ar fi aprobat unei firme o licență de cercetare sub care se ascund, de fapt, intenții de exploatare.

Lacul Techirghiol este considerat unic în Europa prin calitățile sale și se află sub protecția UNESCO. Este cel mai mare lac salin din România și își datorează celebritatea nămolului sapropelic, bogat în materii organice. În prezent ajung în zonă în jur de 100.000 de turiști.

https://www.youtube.com/watch?v=jQDCHnwhTu8

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.