O rușine fără limite. Un olandez caută cu disperare câinele furat: ”Cred că e în România”

În această imagine se poate observa foarte ușor semnul distinctiv al câinelui, pata neagră de pe limbă

Imaginea românilor în Olanda și în Europa este din nou un pericol, după ce niște conaționali ar fi furat câinele unei familii, un superb Golden Retriever.

”Acest mascul a fost furat din Olanda, la data de 21 februarie 2018, de doi bărbați într-o mașină gri, marca Toyota Verso, cu numerele de înmatriculare românești. Credem că au luat câinele cu ei, în România. Vrem neapărat să găsim câinele.

Câinele este mascul, rasa e Golden Retriever și [ca semn distinctiv – n.r] are o pată neagră pe limbă. Vă rugăm să ne ajutați să îl găsim pe Biko”, spune proprietarul câinelui Huub Wolberlink, pentru GreatNews.ro.

Postarea inițială a lui Huub, pe Facebook, a fost distribuită deja de peste 44.000 de persoane. El îi roagă pe cei care l-au văzut pe Biko sau au cunoștință despre persoane care au revenit recent în România din Olanda cu o Toyota Verso să îl contacteze.

Câinele a fost furat din Geesteren, un sat cu 4.000 de locuitori din estul Olandei, aflat la mai puțin de 10 kilometri de orașul Almelo.

Este însă posibil ca răpitorii animalului, dacă au fost într-adevăr români, să nu fi putut aduce animalul în România, deoarece ar fi fost destul de greu să treacă cu acesta de controlul vamal, mai ales de cel dintre Ungaria și România.

Postarea prin care proprietarul a anunțat răpirea lui Biko a avut un puternic impact pe Facebook

Cazul a ajuns rapid în presa olandeză, fiind prezentat pe larg de publicații ca Telegraaf.nl, tubantia.nl, rtvoost.nl. Postarea inițială despre care vorbeam mai sus are și 6400 de comentarii, însă niciunul nu a ajutat până acum la găsirea lui Biko.

Povestea a ajuns și în presă, publicații ca Telegraaf și rtvoost prezentand pe larg subiectul. Foto: rtvoost.nl

Siteul Telegraaf, una dintre publicațiile care au scris despre răpirea lui Biko, este vizitat în fiecare lună de peste 50 de milioane de ori, potrivit statisticilor Similar Web.

Recomandări:

Top 5 cele mai inteligente rase de câini, potrivite pentru orice casă

Moment istoric pentru România. Două celebre rase de câini, recunoscute internațional

Povestea câinelui erou al Armatei Române care a salvat vieți în Afganistan

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.