O româncă a stat într-o închisoare din Marea Britanie pe nedrept

FOTO: Captură BBC
FOTO: Captură BBC

Românca Petruța-Cristina Boșoancă a stat în închisoare timp de 13 luni, în Marea Britanie, și a fost eliberată după ce judecătorul a constatat că nu există probe care să o incrimineze, potrivit BBC.

Tânăra româncă, în vârstă de 25 de ani, a fost arestată în decembrie 2016 și a fost eliberată în urmă cu patru zile. Alături de alți doi cetățeni români a fost acuzată că a încercat să aducă ilegal o tânără româncă în Marea Britanie pentru prostituție.

Cea care i-a acuzat a declarat că a fost victima traficului de carne vie, a fost forțată să se prostitueze de cei trei cetățeni români și a rămas însărcinată după ce a fost violată în Marea Britanie.

Ulterior, s-a aflat că femeia care i-a acuzat era deja însărcinată în momentul în care a intrat în Marea Britanie, în 2016. Judecătorul a spus că avocatul apărării a cerut dovezile medicale privind sarcina acuzatoarei încă din august 2017 şi că i s-a spus că nu există asemenea dovezi.

Faptul că aceste rapoarte medicale nu au fost făcute publice, a spus judecătorul, „este una dintre cele mai grave greşeli care s-au făcut în acest caz şi este nevoie de explicaţii suplimentare”. Mesaje de pe Facebook arată, de asemenea, că reclamanta a discutat despre sarcina sa și identitatea tatălui cu prietenii ei.

Petruța-Cristina Boșoancă a născut în penitenciarul britanic în urmă cu cinci luni. „Nu era nimeni cu mine. În lunile în care trebuia să fiu fericită, eram fericită dar în același timp nefericită”, le-a spus ea jurnaliștilor BBC.

Aceasta a mai precizat și că a încercat de mai multe ori să le demonstreze că este nevinovată, însă a fost ignorată de anchetatorii britanici.

„Ştiam că sunt nevinovată, la început am cerut telefonul, am cerut să fie arătate pozele, clipurile video de la camerele de supraveghere, am cerut toate lucrurile acestea, dar nu le-a păsat”, a mai spus românca.

Un purtător de cuvânt al Serviciului de Procurori ai Casei Regale a declarat că „au fost greșeli majore în acest caz” și se va face o anchetă internă.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.