O româncă, în topul celor mai de succes tineri din SUA cu o afacere de milioane de dolari

Anda Gânscă, o tânără în vârstă de 27 de ani, din Cluj, fondatoarea platformei online Knotch, a fost inclusă în topul Forbes SUA 2016 al tinerilor de succes sub 30 de ani.

Jurnaliștii revistei economice spun că în top sunt cei care au adus inovații importante în domeniile care activează. În aceeași ierarhie mai sunt John Boyega, actorul principal din cel mai nou film din seria „Războiul Stelelor”, Stephen Curry, campionul Stephen Curry, campion NBA sau cântărețul Shawn Mendes.

Pentru acest top au fost selectate 600 de persoane. Potrivit adevarul.ro, clujeanca se află pe locul 10 în topul domeniului „Marketing și Publicitate. „Pentru mine această recunoaştere a setat un standard foarte înalt care ma obligă să muncesc extrem de mult în viitor”, a declarat tânăra, pentru adevarul.ro.

Knotch, înființată în 2012, este o companie de marketing care măsoară succesul conținutului pentru a ajuta firmele de marketing să-și optimizeze modalitățile de promovare.

A fost susținută de un fost director la Yahoo, Ross Levinsohn și de investitori, reușind să obțină pentru proiectul Knotch 14 milioane de dolari. Firma are 10 angajați și a obținut anul trecut venituri de 200 de mii de dolari, iar în 2016 se așteaptă la o cifră de afaceri de 8 milioane de dolari.

A absolvit cursurile Universității Stanford, iar ideea platformei Knotch i-a venit în facultate.

„Am dat-o-n bară foarte mult şi încă o dăm în bară. Am avut multe aşteptări nerealiste şi toată lumea cred că are într-o afacere. Ceea ce oamenii nu înţeleg este că reţeta succesului într-un start-up e să faci cât mai puţine greşeli comparativ cu chestiile bune. Aşa de uşor e să greşeşti! Stăteam şi mă gândeam câte variabile există şi câte lucruri ar putea să meargă rău…“, a declarat Anda, într-un interviu pentru Thedishdaily.com, vorbind despre platforma Knotch.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.