O prostie care se vede din spațiu. Marele Zid Chinezesc, renovat cu ciment

O secțiune veche de 700 de ani a Marelui Zid Chinezesc a fost acoperită cu un strat de ciment, la ordinele Biroului Cultural din regiunea Suizhong.

Potrivit CNN, reparațiile au fost făcute în 2014, însă opinia publică a fost informată abia acum.

Lucrările de renovare cu ciment au vizat părți ale construcției care nu sunt deschise publicului și sunt, în mare parte, degradate de timp. Chiar și așa, reacția publicului pe rețelele de socializare a fost vehementă.

Mai multe fotografii care arată un strat de ciment care acoperă părți din construcția care se poate vedea din spațiu au fost publicate și distribuite intens în China în ultimele zile.

”Mă bucur că Venus din Milo nu e în China. Probabil că ar fi avut mâini noi acum”, a scris un internaut chinez revoltat.

Autoritățile și-au recunoscut vina. ”Lucrările de restaurare au fost făcute foarte prost. Mai mult, au stricat aspectul original al Marelui Zid și le-au răpit oamenilor istoria”, a spus directorul adjunct al Societății Marele Zid Chinezesc, Dong Yaohui.

Dong a precizat că Guvernul ar trebui să reglementeze mai strict felul în care vor fi făcute lucrările de renovare a celebrului monument.

China renunța la politica unui singur copil. De acum, chinezii pot avea doi urmași