O primăriță cum alta nu-i. Îi apără pe săraci, se îmbracă modest și muncește pe rupte

Ada Colau
Ada Colau Foto: Facebook Ada Colau


După ce a fost îndepărtată de către forțele de ordine din mijlocul protestelor, o femeie a reușit o performanță greu de egalat și care îi face mândri pe toți cei care o cunosc.

Nemachiată și cu părul ușor ciufulit, Ada Colau este o activistă care va deveni prima primăriță a unui important oraș, după ce a câștigat alegerile municipale din orașul său natal, Barcelona.

În 2013, Ada Colau a fost reținută de către mascați în timpul unui protest în care a ocupat o bancă alături de mai multe persoane, pentru a împiedica evacuarea unui vecin. Acum, femeia are 41 de ani și conduce o alianță de stânga din Spania, care cuprinde inclusiv mișcarea anti-austeritate Podemos, scrie The Independent.

În timpul campaniei electorale, femeia a promis că va milita pentru reducerea măsurilor de austeritate și că va tăia salariile aleșilor locali, iar aceste promisiuni au fost pe placul locuitorilor din Barcelona.

Ada Colau a devenit cunoscută pentru protestele sale în fața caselor familiilor sărace, care urmau să fie evacuate de bănci din cauza datoriilor. Înainte de câștigarea alegerilor, Colau a declarat pentru AFP că își dorește să facă din Barcelona „vârful de lance al schimbărilor democratice din Spania și din sudul Europei”.

Femeia i-a cucerit pe locuitorii celui de-al doilea oraș spaniol ca mărime și datorită modestiei de care dă dovadă. Față de alte conducătoare de țară sau de oraș, Ada Colau se îmbracă modest și locuiește într-o casă închiriată alături de partenerul său, activist de asemenea, și băiatul lor în vârstă de patru ani.  Ada Colau circulă cu mijloacele de transport în comun și a promis că va reduce folosirea autoturismelor oficiale la primărie.

Deși nu are deloc experiență politică, locuitorii i-au apreciat dăruirea de care dă dovadă și sunt convinși că va reuși să conducă Barcelona cu o mână de fier.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:
Membrii uneia dintre cele mai iubite trupe din lume, ignorați la metrou
Cum arată cea mai mare fotografie din lume

Locuri de muncă în construcții. Oferte din Suedia, Austria, Germania, Franța și Polonia
Reduceri pentru copii de 1 iunie. eMAG are promoții la jucării, haine și încălțăminte
Campioni la mărinimie. Oamenii care trudesc pentru a salva satele României