Cea mai nouă metodă folosită de hoți pentru a fura din mașini

mașină
Foto: Skitterphoto / pixabay.com

Hoții folosesc o nouă metodă pentru a fura din mașini. Leagă un PET cu o sfoară de una dintre roțile mașinii, iar când șoferul opește autovehiculul pentru a verifica ce se întâmplă, îi fură lucrurile din automobil.

Un astfel de caz a avut loc săptămâna trecută în Baia Mare, relatează Digi24. O femeie a rămas fără suma de 8.000 de lei, bani pe care hoții i-au furat din mașină.

În momentul în care a pornit mașina, femeia a auzit zgomotul făcut de PET și și-a dat seama că ceva nu este în regulă. A coborât din mașină ca să vadă ce s-a întâmplat, însă nu și-a mai asigurat portierele. Până să dezlege PET-ul legat de roata mașinii, hoții au deschis ușile mașinii și i-au furat poșeta de pe bancheta din spate.

Pentru a nu cădea în plasă, cel mai bine este ca șoferii să își asigure portierele chiar și atunci când coboară pentru scurt timp și să nu lase lucruri de valoare la vedere.

O altă metodă pentru a fura din mașini este folosită de hoții din parcările auto, în special în parcările subterane aglomerate ale mall-urilor. Înainte ca șoferul să închidă portierele cu telecomanda, hoțul are grijă să deschidă una dintre ușile din spate, așa că aceasta va rămâne deschisă și după ce proprietarul crede că ele sunt închise și asigurate. După plecarea șoferului, hoțul poate fura în liniște din mașină, fără să fie nevoit să o spargă. Un astfel de caz a avut loc în parcarea din Mall Băneasa.

Hoții mai folosesc și dispozitive de bruiaj prin care bruiază semnalul de închidere a portierelor. Proprietarul crede că și-a închis ușile mașinii, însă din cauza dipozitivului de bruiaj acestea rămân neasigurate și pot fi deschise de hoți. Cel mai bine este ca, după ce au folosit telecomanda, șoferii să verifice dacă ușile sunt cu adevărat închise.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.